x

Kunstner smider tøjet for Aura

Kunstner smider tøjet for Aura

Den danske sangerinde Aura er blevet heftigt kritiseret af både forfatteren og feministen Leonora Christina Skov (i øvrigt tidligere GAFFA-anmelder, som i sin tid anmeldte Auras første album til seks stjerner) og GAFFAs læsere, fordi hun optræder nøgen på coveret til sit nyeste studiealbum, "Before The Dinosaurs".

Nu har den 39-årige danske billed- og performancekunstner, Uwe Max Jensen givet et modsvar til den voldsomme kritik og smidt tøjet i sympati med Aura. Uwe Max Jensen er tidligere kendt for blandt andet en performance, hvor han urinerede i en Olafur Eliasson-skulptur på Aarhus-kunstmuseet Aros, hvilket har gjort ham uønsket på stedet.

Stor ståhej

Den 4. november udkom Auras andet studiealbum "Before The Dinosaurs", der med det samme gav stor røre blandt anmeldere, fans og tillige ikke-fans. Grunden var albummets nærmest bibelske cover, der viser den unge sangerinde, som Gud har skabt hende, hvor hun skræller det æble, hun holder op foran sit køn. Ikke meget er overladt til fantasien.

Da anmeldelsen af pladen kom op på GAFFA.dk med et tilhørende billede af coveret, begyndte det omgående at bugne med negative kommentarer:

"Gyseligt cover."
"[…] blev bare nødt til at kommentere på hvor gustent jeg finder det albumcover."
"Ja ganske forfærdeligt"
"Det virker yderst desperat at stå nøgen på coveret."
"Ligner coveret til en porno-dvd"

Forsvarer sit valg

Aura blev i forbindelse med udgivelsen af albummet interviewet af GAFFA, hvor hun uddybede sine tanker bag coveret:

"Jeg har valgt at være nøgen på coveret, fordi jeg jo stod med et album, hvor jeg skulle redefinere kunstneren Aura visuelt. Og siden jeg nu havde denne her forestilling om, at kreativiteten var her før dinosaurerne, valgte jeg at træde et skridt længere tilbage til Edens Have med den nøgne krop og æblet i centrum. [...] Det kan godt ske, at jeg er nøgen på mit cover, men jeg er ikke sexet for nogen."

Kunstner står op for Aura

Uwe Max Jensen hylder nu i en sympatitilkendegivelse Auras valgte ekshibitionisme og den spændende historie, som albumcoveret fortæller, ved at parafrasere sangerindens værk. Auras æble er dog skiftet ud med en banan, da denne i sammenhængen virker mere velvalgt til en mand, som han forklarer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA