x

Musikdrama om Sid Vicious på Bellevue Teater

Musikdrama om Sid Vicious på Bellevue Teater

Den amerikanske forfatter Denis Spedaliere har skrevet historien om Sex Pistols-bassisten Sid Vicious' og Nancy Spungens sidste nat på Chelsea Hotel i New York – natten hvor Nancy blev myrdet på værelse nummer 100.

Instruktøren Maria Vinterberg mødte Denis Spedaliere i USA for 15 år siden, og her fortalte han hende om sit manuskript "Vicious". En historie om to mennesker, deres skænderier, deres kærlighed, deres fornedrelse, deres had til livet, deres sans for livet.

"Vicious" er blevet opført på teatre i USA med blandt andre Melanie Griffith og George Clooney. Nu får stykket så Danmarkspremiere. Det sker på Bellevue Teater lørdag den 4. februar, og forestillingen spiller til og med lørdag den 18. februar.

Tragedier

Sid Vicious, som var med i Sex Pistols fra 1977 til opløsningen året efter, døde af en overdosis heroin den 2. februar 1979. Han voksede op med sin stofmisbrugende mor, der tidligt tog sønnike med på festivaler, og han droppede tidligt ud af skolen.

Sid var i høj grad med til at skabe Sex Pistols' provokerende image. Efter opløsningen af bandet indspillede han et live-album med blandt andre en meget alternativ version af Sinatras hit "My Way".

Nancy Spungen døde af knivstik 12. oktober 1978. Hun blev diagnosticeret som skizofren som 15-årig, flyttede til New York som 17-årig og blev blandt andet stripper. Nancy mødte Sid i London, og et næsten 2-årigt turbulent forhold startede. Sid Vicious blev anklaget for mordet på Nancy Spungen. Han kom selv med modstridende meldinger om dødsnatten og døde af en overdosis, inden retssagen blev afsluttet.

Vicious i Danmark

Med titlen "Sid Vicious – 'Sex Pistols' With Love" er instruktør Maria Vinterberg nu klar til at erobre Bellevue Teater.

Skuespillerne til forestillingen er fundet, og hovedrollerne består af Morten Holst ("Sexual Perversity", "Broderskab"), der spiller Sid Vicious. Den unge Julie Ølgaard ("Midsommer", "Dig & Mig", "Headhunterne") skal spille Nancy Spungen.

Jacob Binzer fra D-A-D har arrangeret musikken og samlet de forskellige musikere, som består af Jesper Edvardsen (bas), Frederik Bokkenheuser (trommer) og Mads Wegner (guitar).

Billetter til stykket fås via www.billetnet.dk og www.bellevueteatret.dk eller på 70 15 65 65 eller 39 63 64 00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA