x

Audioslave giver første amerikanske rockkoncert på Cuba

Audioslave giver første amerikanske rockkoncert på Cuba

Tungrockerne Audioslave spillede fredag på stedet med det pompøse navn Anti Imperialist Plaza, og så har de årvågne nok gættet, at det ligger på Cuba, nærmere betegnet hovedstaden Havana. Og dermed er de ifølge nme.com det første amerikanske rockband nogensinde, der har spillet en indendørs koncert i det yderst USA-kritiske Cuba.

Hvordan koncerten gik, melder nme.com ikke noget om, men de citerer frontmand Chris Cornell for at sige: ”Det er spændende at spille et sted, amerikanske bands ikke har spillet før, og det er spændende at spille noget høj rock, for det er, hvad det hele handler om. Musikken er det, det hele handler om”, understreger Cornell og antyder dermed, at der ikke ligger politiske motiver bag koncerten.

Det var der til gengæld, da det yderst venstreorienterede walisiske band Manic Street Preachers i 2001 spillede som det første ikke-cubanske rockband nogensinde i Havana under overværelse af blandt andet landets leder og diktator, Fidel Castro.

Audioslave, der består af den gamle Soundgarden-sanger Chris Cornell og alle instrumentalisterne fra Rage Against The Machine, udgiver 23. maj deres andet album, ”Out Of Exile”, efterfølgeren til den meget roste, selvbetitlede debut fra november 2002. Albummet er produceret af Rick Rubin (System Of A Down, Johnny Cash, Red Hot Chii Peppers og mange, mange flere). 30. maj kommer singlen ”Be Yourself”.

Audioslaves site


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA