x

Justice til NorthSide

Justice til NorthSide

Den aarhusianske NorthSide Festival kunne tidligere på måneden offentliggøre første navn til næste års festival, nemlig Kashmir, der til NorthSide 2012 vil fremføre deres klassiske album "The Good Life" i sin helhed. Nu har festivalen så annonceret sit første internationale band, nemlig den franske elektroduo Justice.

Justice alias Gaspard Augé og Xavier de Rosnay debuterede i 2007 med albummet "†", der udkom, efter at de i en årrække havde udarbejdet en lang række remixes for navne som N.E.R.D., Daft Punk, Franz Ferdinand, Britney Spears og Simian. Sidstnævnte samarbejde resulterede i hittet "We Are Your Friends", der i 2006 i København gav dem en MTV-pris for Best Video for næsen af Kanye West, der meget fortørnet afbrød prisoverrækkelsen for at fortælle, at han fortjente prisen.

Justice har netop udsendt deres andet album, "Audio, Video, Disco", hvor gruppen har bevæget sig fra den dance- og house-inspirerede lyd, man kender fra hits som "D.A.N.C.E.", "Waters Of Nazareth" og "DVNO", over et udtryk inspireret af 70'ernes stadionrock og navne som Queen, Yes og The Who. Noget, der formodentlig vil egne sig fint til næste sommers festivalscener og dermed også NorthSide.

Gennem forskellige følelsesmæssige stadier

GAFFA interviewede for nylig Justice, og her fortalte Xavier de Rosnay blandt andet følgende om det nye album:

– Måske er der en naturlig progression fra første til andet album. For os har formålet med det nye album været det samme som på det første, i den forstand at det, vi laver, er simpel musik, og det afspejler enkle følelser. Det er ikke så seriøst på den måde, fortæller Xavier de Rosnay og fortsætter:

– I vores optik handler et album om at have det godt – at give lytteren en god oplevelse, og måske tage dig gennem forskellige følelsesmæssige stadier. Så formålet på de to album er nøjagtig det samme, det er kun måden at udtrykke følelserne på, der er ændret en smule, forklarer Xavier de Rosnay. Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

Koncerten med Justice på NorthSide til sommer bliver duoens første optræden på en dansk festival siden Roskilde Festival 2007.

NorthSide Festival 2012 afvikles i dagene 15.-17. juni, og billetter kan købes via Billetlugen.dk. Der er desuden fortsat ledige Spot/NorthSide-kombibilletter, der kan købes via NorthSide.dk.

Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere information om NorthSide Festival 2012.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA