x

Paul Motian er død

Paul Motian er død

En af de største og mest indflydelsesrige jazztrommeslagere og komponister, Stephen Paul Motian, er død i en alder af 80 år grundet en blod- og knoglemarvssygdom.

Motian blev født den 25. marts 1931 i Philadelphia. I starten af 50'erne var han soldat i den amerikanske marine og blev fritaget for tjeneste i 1953.

Sammen med pianisten Bill Evans og bassisten Scott LaFaro var Paul Motian med til at revolutionere klavertriospillet i 1950'erne ved at gøre rollerne mere frie og ligeværdige. Hans unikke tilgang til både musikken og arbejdsformen har gjort Paul Motian til en stor inspirationskilde i international jazz og improvisationsmusik.  

Siden blev Paul Motian involveret blandt andet med Carla Bley Orchestra. Motian arbejdede i sin karriere med mange af de væsentlige musikere i nyere jazzhistorie heriblandt Lennie Tristano, Paul Bley, Keith Jarrett, Bill Frisell, Joe Lovano og Tim Berne.

I 70'erne havde Motian sine egne orkestre. Hans karismatiske udstråling og evne til at optage nye stortalenter i sine grupper holdt ham kunstnerisk interessant til det sidste.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA