x

Enkel plan – effektive virkemidler

Enkel plan – effektive virkemidler

Kvalitet er ofte at foretrække frem for kvantitet. Forestiller man sig at førstnævnte er lig med begejstring er det godt at være Simple Plan i Danmark. På papiret har de unge canadiere solgt omkring 1000 eksemplarer af debutalbummet her hjemme, hvilket er til at overse. At det samme publikum til gengæld er 100 % dedikerede til musikken var til gengæld tydeligt ved gruppens første koncert på dansk grund d. 25 april. Simple Plan spillede for fuldt hus i Lille Vega og publikum skrålede med på vers, omkvæd og b-stykker som var det U2 der var i byen.

Dette til den energiske kvintets absolutte tilfredshed hvilket også skinnede igennem da GAFFA.dk fik en snak med guitarist Sebastian Lefebvre og trommeslager og sangskriver Chuck Comeau i forbindelse med koncerten og lanceringen af bandets andet album.

- Vi er fem venner der har holdt sammen siden High School dagene i Montreal og vi har fået lov til at leve drømmen ud. At komme til Danmark for første gang og få at vide at koncerten er udsolgt er bare endnu en fjer i hatten, konstaterer Chuck Comeau.

Jeg har aldrig fået noget
Det nye album bærer titlen "Still Not Getting Any... " og hvis det udsagn skal tages for pålydende kan det i alle fald konstateres at Simple Plan arbejder ihærdigt på at ændre tingenes tilstand. Ved aftenens koncert fik den kvindelige del af publikum på det nærmeste udleveret ekstra nøgler til de 25-årige fyres hotelværelser. Til Simple Plans held holdt sædelighedspolitiet en friaften, da en pæn del af de - efter sanger Pierre Bouviers udsagns - "hottest chicks I’ve ever seen", stadig havde 15 års fødselsdagen på pæn afstand.

Det afholdt dog ikke aftenens optræden fra at være en både underholdende og løssluppen affære, snarere tvært imod. Simple Plan har ikke opfundet den dybe musikalske tallerken men forstår i nogen grad kunsten at fyre den af og komme solidt over scenekanten.

- Vi arbejder seriøst med sangene og på at opnå bedst mulig kontakt med publikum. Gennem hårdt arbejde har vi fået et stort publikum i tale, vi elsker at spille live og selv om det til tider er hårdt har vi det godt sammen og elsker det vi laver, siger Sebastian Lefebvre.

Green Day og Bob Rock
Og det kan man mærke. Trods relativt dystre teen-angst tekster om eksistentielle kriser og global uretfærdig er det festen og effektiviteten der springer i øjne og ører når Simple Plan går på scenen. Debutalbummet solgte ca. 2 millioner eksemplarer og bandet ridder på en musikalsk bølge i medvind der ikke er blevet mindre af at genrens mestre, Green Day, har fået et comeback af dimensioner

- Vi har lige været på tur med Green Day i Australien. Det var fantastisk. Det er vel verdens største band i øjeblikket og samtidig nogle utroligt søde mennesker. I det hele taget har vi virkelig gode erfaringer med at turnere med andre bands og har spillet med et hav af andre orkestre. Bowling for Soup er f.eks. vores rigtig gode venner og om to uger skal vi på tur med Good Charlotte i USA (altså i skrivende stund, red.), fortæller Comeau.

Som på scenen har Simple Plan fået erfarent og succesrigt selskab i studiet. "Still Not Getting Any..." er produceret af Metallica, Bon Jovi og Mötley Crues husproducer, Mr. Bob Rock.

- Bob Rock var vores største producerønske. Vi elsker hans produktioner og er alle specielt store fans af Metallicas "Black Album" – den kan ikke slides op. Vi skrev til Bob Rock, sendte ham musik, han kunne lide hvad han hørte og sagde ja tak til tilbuddet. Vi havde en fantastisk tid sammen og jeg er meget glad og stolt over resultatet, afslutter Chuck Comeau.

Smid "Still Not Getting Any..." i afspilleren og hør, om du er enig. Det var publikum i Lille Vega og unge begejstrede fans over hele verden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA