x

Gorillaz' Murdoc fortæller om The Singles Collection

Gorillaz' Murdoc fortæller om The Singles Collection

Gorillaz har samlet alle deres største hits på opsamlingsalbummet "The Singles Collection 2001-2011", der er i butikkerne i dag. Vi har fanget Gorillaz-frontmand og bandets selvbestaltede leder Murdoc Faust Niccals til at fortælle lidt om singlerne.

Tomorrow Comes Today

Her startede det hele for os. Der er simpelthen lyden af West London på dåse. Det er sjovt, hvis du ser på videoen, hvor vi ræser igennem London om natten, fokuserede vi på et lille stykke graffiti af en på det tidspunkt ukendt kunstner ved navn Canksy. Det var en spraymalet billede vi fandt på en væg. En smule graffiti af en abe med teksten: "Laugh Now But One Day We'll Be In Charge". Jeg syntes det var et godt billede at bruge. Det opsummerede, hvodan jeg havde det med bandet. Dog blev vi næsten sagsøgt for at bruge det. Jeg ved ikke, hvad der skete med kunstneren sidenhen.

Undskyld, hvor var jeg? Sangen er sjov fordi den handler om, at man tror, man kan ignorere morgendagen og så bare have det sjovt i dag. Det virker som en fantastisk ide, indtil man opdager, at man spænder ben for morgendagen ved at tage forskud på den. "I'll pay with tomorrow...."? Yeah? Det er ret dybt...Anyway. Det var vores første single og en fantastisk introduktion, hvis jeg selv skal sige det.

Right, NÆSTE!

Clint Eastwood 

Det her var "the big one". Sangen der ændrede hele "gamet" for os. Den er som Godzilla, denne her. Vi solgte næsten 12 millioner Clint Eastwood-singler – i Storbittanien alene. Prøv engang at forestille sig det. Nårh nej, det kan du ikke: det er 2011 og hele musikbranchen går ad helvede til. Jeg er også selv på vej ud af show business. Jeg satser alle mine penge på våben. En bazooka ved man, hvad er.

Men tilbage til musikken – nummeret er stadig et monster-track. Der er kun tre sange i musikhistorien, som folk kan spille lige meget, hvor man er: "Louie Louie", "White Christmas" og "Clint Eastwood". Kun de tre …og nej, vi hørte aldrig fra Clint. Ikke et ord om, hvorvidt han kunne lide sangen eller ej. Ikke engang et postkort… Hvad kommer der nu?

19-2000

Det her er lyden af Gorillaz, der morer sig. En popsang lige til at smide væk. "Get the cool shoeshine" betyder jo ingenting. Vi arbejdede med Talking Heads' Tina Weymouth på denne her. Jeg har altid været stor fan af deres kløgtige popmusik. Det er det, Gorillaz altid har prøvet at være: kloge, men dumme nok til at blive farligt populære. Der er en hårfin grænse mellem kløgtig og dum.

Som altid lavede vi en øjeæble-smeltende god video til nummeret. Det var alle roadtrips moder. Jeg skrev denne her omkring sidste årtusindskifte. Det ville være fjollet, hvis ikke et band så vigtigt som Gorillaz markerede den begivenhed, og den kom til at hedde 19-2000, fordi "Millennium" er et rigtigt lorte-navn til en sang.

 

Læs hele gennemgangen i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA