x

Freja Loeb: Det gamle er det bedste

Freja Loeb: Det gamle er det bedste

Selvom dåbsattesten viser 1987, er Freja Loebs musikalske kærlighed dybt forankret i de sene 70'ere og tidlige 80'ere, hvor artister som Blondie, The Cure og Pretenders havde deres storhedstid. Referencerne skinner tydeligt igennem i såvel produktion og sangskrivning på Frejas debutalbum, der lyder titlen Odyssey, og ser offentlighedens lys den 28. november. Debutanten er kommet godt fra start og fik den eftertragtede position som Ugens Uundgåelige på P3 med singleforløberen Never Stop Coming Back  i juni. En medrivende popsang, der indeholder en direkte hyldest til en af Frejas andre helte, David Bowie, i form linien "we can be heroes just for one day".

Heroes er et af mine absolutte yndlingsnumre. Første gang, jeg hørte det, var i filmen Christiane F., der gjorde et uudsletteligt indtryk. En forfærdelig, men storslået, film, med et fantastisk soundtrack, hvor musikken passer perfekt til stemningen, vurderer Freja, da GAFFA møder hende på en solbeskinnet efterårsdag på Frederiksberg. Og Freja taler sig hurtigt varm, specielt når snakken går på de personlige musikalske favoritter.

– Det er er helt klart, hvor min musikalske kærlighed ligger. Jeg kan li' den tit lidt skramlede produktion på mange af de gamle new wave-plader, hvor vokalen ikke nødvendigvis ligger så højt i lydbilledet, og det hele ikke skal være så perfekt, som det ofte er tilfældet i dag. Blondies Parallel Lines har været lidt af en referenceramme i indspilningsforløbet. Så kan jeg li' den enkelthed, der er i punk, som for eksempel hos Ramones og bandet X, og jeg kan li' støjrock som hos My Bloody Valentine og Jesus & Mary Chain. Og selvom jeg også hører nutidig musik, har de største koncertoplevelser været The Cure og Fleetwood Mac, med Stevie Nicks på vokal. Og skal jeg vælge et favoritalbum, bliver det sidstnævnte med Rumours og sangen Dreams, den bliver jeg simpelthen aldrig træt af.

 

Læs et længere interview i GAFFAs decembernummer, der er på gaden fredag den 2. december, og læs GAFFAs femstjernede anmeldelse af "Odyssey" her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA