x

Ken Russell er død

Ken Russell er død

Søndag den 27. november døde film-instruktøren Henry Kenneth Alfred Russell, bedre kendt som Ken Russell, 84 år gammel. Russell blev født i Southampton i England i 1927 og startede med at instruere i 1950'erne.

Ken Russell, der blandt andet står bag den Oscar-vindende "Woman In Love" fra 1969, er i musikverdenen måske mest kendt for sin filmatisering af The Whos rockopera-album "Tommy" (1969). Filmen, der havde premiere i 1975, regnes som en klassiker fra rockens guldalder. Den havde et imponerede cast med Roger Daltrey i hovedrollen og stjerner som Ann-Margret, Oliver Reed, Eric Clapton, Tina Turner, Elton John og Jack Nicholson på rollelisten.

Russell lavede foruden "Tommy" en række biografiske film om klassiske komponister som Elgar, Delius, Liszt, Mahler og Tchaikovsky. Sidstnævnte blev i filmen "The Music Lovers" fra 1970 spillet af Richard Chamberlain, der i rollen bekæmper sin homoseksualitet ved at gifte sig med Antonina Milyukova spillet af Glenda Jackson.

I slutningen af sin karriere lavede Ken Russell meget eksperimenterende film som "Lion's Mouth" og "Revenge Of The Elephant Man".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA