x

Reptile & Retard skifter navn til Reptile Youth

Reptile & Retard skifter navn til Reptile Youth

Aarhusianske Mads Damsgaard og Esben Valløe har under navnet Reptile & Retard haft stor succes som live-band i udlandet og herhjemme uden indtil videre at have udgivet et album.

Nu skifter duoen forud for udgivelsen af sit første album navn fra Reptile & Retard til Reptile Youth.

Reptile Youth, som de altså hedder nu, er netop ved at lægge sidste hånd på deres debutalbum, efter at de for nylig havde stor succes med en Music Export Denmark-koncert i Japan.

Succes i udlandet

Som GAFFA tidligere har skrevet, blev den koncert overværet af den amerikanske journalist Robert Michael Poole, der er CNNs specialist i japansk musik og underholdning, og som desuden arbejder for Wall Street Journal og Associated Press. Han udtalte, citeret af MXD:

"Reptile And Retard fik klubben til at koge over. Nu har jeg arbejdet her i seks år og ved, hvor tilbageholdende, næsten reserverede det japanske publikum kan være. Især derfor var det fedt at se den effekt, Reptile And Retards show havde på publikum. Som aftenen skred frem, og de øvrige bands spillede, havde de efter min mening været den perfekte showstopper. Men nu betød det i hvert fald, at publikum var tændt fra start."

Stjerneproduceret debut

Foruden et utal af koncerter har Reptile Youth brugt sommeren og efteråret på at indspille deres længe ventede debutalbum. Albummet er hovedsageligt indspillet i London med de to stjerneproducere Mark Ralph, som blandt andet producerer Hot Chips kommende album, og Dave M. Allen, som er manden bag størstedelen af The Cures plader og har arbejdet med navne som Sisters of Mercy, Human League med flere.

Danske Kasper Bjørke, der i sin tid opdagede og udviklede Oh Land, fungerer som A&R-mand og executive producer på albummet. Han udtaler følgende om det kommende album:

"Albummet indfanger præcis dén vildskab og dynamik, som bandet mestrer på scenen. Det var det største succeskriterium i produktionsfasen"

Nyt navn, nye takter

Ifølge en pressemeddelelse er navneskiftet til Reptile Youth et udtryk for en naturlig forandring, der har fundet sted, siden bandet startede som et tomandsorkester i 2009. Fra 2012 kan publikum forvente en helt ny liveshow, som bliver udvidet med el-guitar og bas. Første gang dette kan opleves er til EuroSonic i Groningen i Holland, som Reptile Youth netop er blevet bekræftet til. Derudover spiller Reptile Youth også ved By:larm i Oslo, og der forhandles stadig med interesserede internationale live-agenter om flere koncerter.

Førstesinglen til det kommende album, der endnu ikke har fået en titel, udkommer i løbet af sommeren 2012 og albummet engang derefter.

Se Reptile Youth optræde med nummeret "Speeddance" ved Spot Festival 2011 i denne musikvideo af Rasmus Weng Karlsen:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA