x

Aura fortæller om samarbejdet med David Jost

Aura fortæller om samarbejdet med David Jost

Hun har noget særligt over sig, hende Aura Dione. Som hun kommer ind i rummet iført frugktkurvsformede sko, en taske formet som en høne og verdens bredeste smil med tilhørende positiv attitude generelt, kan GAFFAs ellers lidt halvtrætte udsendte kun lade sig opløfte af hendes tilstedeværelse. Efter udgivelsen af det yderst succesfulde debutalbum Columbine i 2008 har Aura brugt de sidste tre år på at finde sig selv igen og finde ud af, hvad hun vil rent musikalsk. En del tid er også gået med at besøge en lang række forskellige lande, og senest har hun givet koncerter så forskellige steder som Polen, USA, Spanien og Frankrig

 

På sit nye album Before The Dinosaurs har Aura slået de kreative pjalter sammen med blandt andre stjerneproduceren David Jost, der blandt andet lige har produceret for Lady Gaga og har Madonnas kommende album på "to do"-listen.

Hvordan kom du i kontakt med ham?

– Jeg spillede til en showcase, hvor han var, og han kom hen og præsenterede sig efter koncerten. På det tidspunkt havde jeg arbejdet i USA i et halvt års tid, så jeg havde hørt en masse godt om ham. Han havde en masse street credibility, og jeg mødte ham med den approach, at jeg gerne ville vende det hele på hovedet og have tribal trommer, klokkespil og indianske krigshyl med, fortæller Aura og udbryder pludselig: "je je-i jo jo-uh la la – hmm – let's go Geronimo!", for at illustrere en af sine idéer, der kom til at ligge til grund for den første sang, der blev skrevet til Before The Dinosaurs, førstesinglen Geronimo, der handler om at huske at være sig selv, selvom man går nummer et på hitlisten og spiller side om side med Alicia Keys og Jay-Z i udenlandske tv-shows:

– Jeg synes heldigvis, det kommer meget naturligt til mig. Jeg har nogle dejlige forældre og nogle fantastiske venner, der kender mig og som ved, hvad jeg står for. Når jeg er i Danmark, sørger jeg også altid for at få set de mennesker, der inspirerer mig, og dem jeg skriver om; de mennesker, der gør, at det hele er noget værd.

Det er vel også det, et nummer som Friends handler om?

– Ja, der er ikke så meget at tage fejl af der. Men det er også et nummer, der blev skrevet, fordi jeg syntes, der manglede nogle sange til venner. For vennerne er jo alle "de eneste ener" i vores liv, som forhåbentlig altid vil være der for os, og som vi vil være der for. Og den sang er simpelthen en kærlighedserklæring til dem.

 

Læs et længere interview i GAFFA.dk's artikelsektion.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA