x

Mark Ronson bag det kommende coca-cOLa-hit

Mark Ronson bag det kommende coca-cOLa-hit

I idrætstimerne havde han ifølge sig selv tilnavnet "Wrong-way Ronson", men det hindrer ikke musiker, dj og superproducer Mark Ronson i at tage ansvar for det, der skal ende med at blive kendingsmelodi for De Olympiske Lege, der rammer Ronsons fødeby London i sommeren 2012.

GAFFA var tilstede, da det første slør blev løftet for nummeret, som udsendes sammen med Coca-Cola, der er hovedsponsor for legene, og fik en snak med Ronson om nummeret, hvor der spilles på meget atypiske strenge.

– Jeg har de sidste måneder brugt en masse tid sammen med en række kommende OL-deltagere. Jeg har oplevet dem træne og påklistret dem alle former for mikrofoner og optageudstyr med det formål at fange lydene og essensen af deres sportsgrene, med det mål at bruge dem i nummeret, fortæller Mark Ronson.
Det betyder, at en lang række af nummerets beats og lyde er løftet direkte fra de olympiske atleter, hvad end der så er tale om lyden fra en buestreng, en hoppende bordtennisbold eller et taekwondo-spark.

Selvom Mark Ronson har arbejdet med store produktioner, er han ikke i tvivl om, at denne ene sang er det største projekt, han har været involveret i, både i omfang af optagelser og i potentiel publikum.

– Vi begyndte indspilningerne i juni og vil sikkert være i gang frem til november (interviewet er foretaget i oktober, red.). Normalt har man jo et helt album fyldt med sange, så der er plads til et enkelt fejlskud eller en skævert. Denne gang skal den sidde i skabet i første forsøg, lyder det fra Mark Ronson, der har fået hjælp til vokal og tekst på nummeret af den fremadstormende engelske dub step-sangerinde Katy B.

– Tanken er, at lige meget om lytteren sidder i Singapore eller Brasilien så skal de tænke London, når de hører nummeret. Det skal være lyden af en helt unik storby, samtidig med, at det er lyden af sport og OL, fortæller Mark Ronson, der selvom han måske ikke er det store sportstalent selv, ikke er fremmed for Olympisk musik. Hans stedfar, Foreigner-guitarist Mick Jones, var med til at levere et nummer til De Olympiske Lege i Los Angeles 1984.

Nummeret forventes ude i starten af 2012.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA