x

Adele slår salgsrekord

Adele slår salgsrekord

Den 23-årige engelske sangerinde Adeles album "21" har netop rundet 3,4 millioner solgte album i Storbritannien. Dermed overgår "21" Amy Whinehouses "Back To Black" som det foreløbig bedst sælgende album i Storbritannien efter årtusindskiftet, skriver The Guardian.

"21" er ligesom Adeles debutalbum "19" opkaldt efter den alder, Adele havde, da hun indspillede albummet. "21" udkom den 24. januar i hjemlandet og har lige siden ligget i top 10 over de bedst sælgende album, hvilket udgør en periode på 45 uger i streg.

Foruden salgsrekorden kan Adele også glæde sig over, at hun i sidste uge modtog hele seks Grammy-nomineringer, herunder en nominering for årets bedst album med "21". Sangerinden, der er ved at komme sig efter en operation, hun fik foretaget i sidste måned på stemmebåndet, skrev i forbindelse med nomineringerne på sin blog:

"Et par dage efter, at jeg endelig er i stand til at tale igen, er jeg ganske målløs."

Grammy-nommineringerne gav da også Adele det sidste skub op til de 3,4 millioner solgte eksemplarer, da "21" efterfølgende solgte mere, end det havde gjort de sidste 29 uger og røg fra en 9. til en 5. plads på hitlisten midt i ræset med de mange efterårs- og juleudgivelser. 

Adeles "Live At The Royal Albert Hall"-dvd/blu-ray, der herhjemme blev vist i Cinemaxx i København den 14. november og udkom den 28. november, har indtil videre ifølge Music Week solgt mindst 29.638 eksemplarer i Storbritannien og ligger dermed nummer 32 på videosalgslisten, der i Storbritiannien toppes af den nyeste Harry Potter-udgivelse.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA