x

Metallica genforenet med Newsted

Metallica genforenet med Newsted

I mandags havde fans fra hele verden taget turen til San Francisco for at fejre Metallicas 30 års jubilæum ved et seks timer lang hyldestarrangement. Showet var det første i en række af fire shows, der løber af stablen i denne uge.

I en reportage fra showet beretter Rolling Stone-reporter Benjy Eisen, at Metallica holdt en sand fest med publikum, der først indebar tre timers hyldest til Metallica, hvor Lars Ulrich blandt andet minglede med publikum. Herefter gik Metallica selv på scenen og spillede i tre timer hjulpet godt på vej af adskillige gæsteoptrædender.

Iblandt de gæsteoptrædende var den tidligere bassist Jason Newsted (nr. 2 fra venstre), der forlod gruppen i 2001. Hetfield introducerede ham som en, der engang havde levet, turnéret og lavet ting og sager med Metallica i 14 år. Jason Newsted spillede "Harvester Of Sorrow" sammen med Metallica og den nuværende bassist Robert Trujillo. Derefter bad Hetfield ham om at blive hængendede til endnu et nummer. Den var Newsted med på, og de spillede sammen "Damage Inc.".

Som Benjy Eisen også beretter, var Metallicas første, nu afdøde bassist Cliff Burtons far, Ray Burton i første halvdel af arrangementet på scenen for at fortælle en historie Cliff engang havde delt med ham om, hvordan det var at være med i Metallica, hvilket skulle have været et rørende øjeblik ved arrangementet.

Læs hele Benjy Eisens reportage fra Metallica-jubilæet kan læses her

På trods af den dårlige lydkvalitet og det rystede billede kan man her danne sig et indtryk af Jason Newsted optræden med Metallicas:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA