x

Leonard Cohen i reklame for Sony

Leonard Cohen i reklame for Sony

Lou Reed har reklameret for motorcykler og Bob Dylan for dameundertøj. Og nu udlåner 76-årige Leonard Cohen sin dybe røst og uovertrufne poetiske åre til en ny reklame for Sony, som også står for Cohens egne udgivelser. Der er tale om et originalt vers skrevet til lejligheden, selvom det - som ofte hos Cohen - baserer sig på åregamle skitser fra skrivebordsskuffen. Der er således en tydelig forbindelse til de strofer, som blev til sangen "A Thousand Kisses Deep" fra "Ten New Songs" (2001), og helt tilbage i '95 reciterede Cohen en nært beslægtet tekst i forbindelse med et interview med New York Times.

Den nye tv-reklame indledes med billeder af en mand på et bibliotek og en kvinde på et kontor, siden panoreres over et urbant gadebillede, inden de to figurer mødes midt på vejen. Digtet, betitlet "That's What i Heard You Say" lyder i sin helhed som følger:

Don't matter if the road is long / don't matter if it's steep

Dont matter if the page is gone / It's written that we'll meet

I loved you when you opened / Like a lily in the heat

And I'll love you when it closes / a thousand kisses deep

I know you have to lie to me / I know you have to cheat

You learned it on your father's knee / and at your mother's feet

But did you have to fight your way / across the burning street

With all our vital interests laid / a thousand kisses deep

 

Med andre ord regulær og som sædvanligt formfuldendt årgangs-Cohen, som kan nydes her, mens vi venter på en ble-reklame med Nick Cave i hovedrollen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA