x

Seebach og Adele de mest spillede på WiMP i 2011

Seebach og Adele de mest spillede på WiMP i 2011

Året er ved at rinde ud, og det er tid til at gøre status, også i musikken. Det gælder også musiktjenesten WiMP, som netop har offentliggjort sin Top 50 over de mest afspillede sange og artister på WiMP Danmark i 2011, det vil sige i perioden 1. januar-1. december. Ved samme lejlighed har WiMP uddelt fire priser til Årets danske og internationale WiMP-artist samt Årets danske og internationale WiMP-sang.

Måske ikke helt overraskende er Rasmus Seebach og Adele henholdsvis den mest spillede danske og internationale kunstner og får dermed priserne som årets danske og internationale WiMP-artist.

Hvis vi taler enkeltsange, er de mest spillede numre henholdsvis Rasmus Seebachs "I Mine Øjne" og Adeles "Set Fire To The Rain" hentet fra albummene "Mer' End Kærlighed" og "21". Seebachs album er i øvrigt kun to måneder gammelt (og singlen "I Mine Øjne" knap fire måneder), mens Adeles udkom tilbage i januar.
 
En beæret Rasmus Seebach fik tirsdag overrakt to diplomer af WiMP-redaktionen og udtalte ved denne lejlighed: "Jeg tror, at alle de her nye måder, hvorpå vi kan høre musik i dag, er med til at gavne musikerne. Det kan godt være, at et hit ikke sælger ligeså meget, som det gjorde i firserne, men den popularitet, et nummer kan opnå i dag, fordi alle har så let adgang til at høre det, det er sgu fedt, og det betyder rigtigt meget for alle der laver musik."
 
Hvis man kigger på årets Top 50, bemærker man, at over halvdelen af de mest afspillede artister er danske, og på listen over årets mest afspillede sange er præcis halvdelen danske.
 
"Dansk musiks popularitet på WiMP understreger tydeligt mængden af interessante danske udgivelser i år, og at vores musikredaktions lokale fokus inspirerer folks lyttevaner. Det er vi naturligvis glade for, og ser frem til at give alle musikelskere endnu flere unikke oplevelser på WiMP i 2012," udtaler Thor Martin Jensen, talsmand for WiMP Danmark.

Kønsfordelingen på WiMP's respektive Top 50-lister er i øvrigt ganske jævnbyrdig.
 
Se de respektive toplister her:
Top 50 sange:
Top 50 album:

Adele modtog i øvrigt tre priser, da årets GAFFA-Priser blev uddelt i sidste uge, mens der ikke blev nogen priser til Rasmus Seebach trods to nomineringer.

Hvor mange gange de respektive kunstnere er streamet, ønsker WiMP ikke at oplyse, da det er tal, der først skal cleares med de respektive pladeselskaber, men Thor Martin Jensen fra WiMP vil gerne fortælle, at man i Norden samlet har 350.000 brugere. Hvor mange af disse, der befinder sig i Danmark, ønsker WiMP dog ikke at oplyse.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA