x

Mike Sheridan og Flip gav gode råd om dj-livet

Mike Sheridan og Flip gav gode råd om dj-livet

Hvordan bliver man en god dj? Det var temaet for et foredrag på Råbar i Aarhus torsdag arrangeret af produktionscentret Promus, hvor de to dj's Flip og Mike Sheridan (billedet) – sidstnævnte også kendt som producer og soloartist – og bookeren Bertram Zanjani fra Aarhus-spillestedet Train gav gode råd til unge, håbefulde dj's, i øvrigt på initiativ af Flip.

Flip: Fatboy Slim satte mig i gang

Cirka 50 personer, langt overvejende mænd hørte på de tre foredragsholderes guldkorn. Flip, med det borgerlige navn Christopher Egeberg, lagde ud. Han spillede i oktober til Sensation i Parken foran 52.000 dansende fødder, men hvordan er han nået så langt? Ja, det har været en lang og snoet vej. Flip begyndte tilbage i 1998, hvor han havde set Fatboy Slim dj'e på Vega og holde den vildeste fest. Flip var dybt imponeret, købte pladespillere, mikserpult og vinylplader og begyndte at spille i det små og havde langsomt arbejdet op – efter eget udsagn uden at vide, hvordan man gjorde – og det var i en tid før internet og Facebook og dermed en tid, hvor kommunikationen omkring musik gik lidt langsommere. Men Flip var begyndt at komme i de velassorterede københavnske pladebutikker og havde opsøgt de mere etablerede dj's, og langsomt havde han fået mere og mere succes – men også begået mange fejl, som han havde lært meget af.

Bertram Zanjani: Fra Radio Colombo til Train

Herefter var det Train-booker Bertram Zanjanis tur. Zanjani havde fået smag for dj-livet tilbage i 1997, da han gik i folkeskolen og valgte at komme i erhvervspraktik på den nu hedengangne aarhusianske lokalradio Radio Colombo, i dag en del af The Voice. Han havde derpå kontaktet nogle af Aarhus' dengang førende dj's som Claus Green og Mads Laumann og hørt, om de kunne give ham nogle fifs, og det kunne de. Han var begyndt at komme i den nu lukkede pladebutik Street Dance, var blevet venner med en række af byens markante dj's og begyndte i midten af 00'erne at dj'e på den nu også hedengangne klub Essens sammen med blandt andre de dengang knap så kendte Flip, Mike Sheridan og Trentemøller.

Mike Sheridan: Forældrene tog lån til debutalbummet

Aftenens sidste oplægsholder var Mike Sheridan, der i en alder af 20 år allerede har udgivet et anmelderrost og velsælgende album, fået en Danish Music Award, haft flere radiohits, har optrådt på Roskilde Festival og en lang række klubber og meget mere. Han begyndte som niårig at spille guitar, men blev som teenager fascineret af den elektroniske musik og fik et musikprogram i konfirmationsgave, og siden er det gået slag i slag. Sheridan fortalte, at han aldrig havde arbejdet målrettet på at få kommerciel succes, men til gengæld havde arbejdet intensivt med musikken i mange år og blandt andet var droppet ud af 1. g. for at få tid til musikken. Men det var et offer, som han syntes var prisen værd – "min bedste beslutning", som han sagde.

Herefter var der spørgerunde, og nysgerrigheden var stor blandt de fremmødte dj-spirer. Igen og igen blev det understreget fra foredragsholderne, at hårdt arbejde og evnen til at netværke er det, der virker. Og så lidt tålmodighed, for alle tre oplægsholdere har været aktive i mere end ti år. Så det er bare med at klø på derude.

Læs en længere reportage fra arrangementet i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA