x

Etta James uhelbredeligt syg

Etta James uhelbredeligt syg

Den amerikanske bluessangerinde Etta James, kendt for hits som "At Last", "Tell Mama" og "I'd Rather Go Blind", er ramt af uhelbredelig leukæmi, skriver Associated Press.

Etta James' læge, Dr. Elaine James – ikke et familiemedlem – fortæller den californiske avis Riverside Press-Enterprise, at den 73-årige sangerinde lider af  leukæmi og er blevet erklæret uhelbredelig for to uger siden.

Etta James' helbred har været skrøbeligt de senere år, og hun er også ramt af demens og nyresvigt.

Elaine James fortæller videre, at hun håber, at folk vil bede for Etta James og tilføjer, at fans ved, at Etta James har været syg, men "ikke hvor syg".

Etta James blev født i Los Angeles i 1938 og begyndte at synge i et baptistkor som femårig. Som 14-årig dannede hun en doo-wop-gruppe, som i 1955 nåede toppen af den amerikanske rhythm and blues-hitliste med sangen "The Wallflower (Dance With Me, Henry)".

I 1961 udgav hun sit første soloalbum, "At Last", som blev en pæn succes, og hun fulgte det op med en række album. I 1968 fik hun et stort hit med "Tell Mama", og hun har op gennem 70'erne, 80'erne, 90'erne og 00'erne udgivet en stribe plader, i alt 28 studiealbum, inspireret af både blues, soul og jazz. I november 2011 udgav hun albummet "The Dreamer", som hun tidligere har udtalt bliver hendes sidste.

Etta James har gennem årene modtaget seks Grammyer og 17 Blues Music Awards. Hun blev i 1993 optaget i Rock and Roll Hall of Fame og i 2001 i Blues Hall of Fame.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA