x

Årets bedste album ifølge Steffen Brandt

Årets bedste album ifølge Steffen Brandt

Året er ved at gå kraftigt på hæld, og i den anledning har GAFFA givet ordet til en række musikere og GAFFA-skribenter, der året ud vil fortælle om deres fem musikalske favoritter fra 2011. I dag gælder det Steffen Brandt, der i 2011 udgav TV-2's 17. studiealbum, "Showtime". Du kan høre hans playliste på Spotify.

Jeg skal undlade at deltage i endnu en kåring af årets album i fuld tillid til at de valg der skal træffes i den forbindelse ligger trygt og godt hos lytteren. Men her er 5 danske kunstnere som jeg varmt kan anbefale:

Julie Maria: 7 sange

Et lille album med bl.a. fire nye sange som går direkte til hjertet. Det lover godt for fremtiden. Din og min. Måtte hun snart få den opmærksomhed hun fortjener.

Oh Land: Oh Land

Absolut et af de stærkeste albums i år fra en kunstner som med afsæt i sin danske identitet udfordrer den internationale scene fuldstændig indlysende og ubesværet. Begavet, klogt og nysgerrigt. Et spark over skinnebenet til den selvsvingsramte danske pop-trivi.

Marie Key: I Byen Igen

Lander med sit nye album ned midt i behovet for alvor der i den grad fortjener en fortæller som uden tidens ellers totalt fredede sentimentalitet faktisk giver vores liv en kunstnerisk dimension. En fortolkning af tilværelsens ulidelige tyngde fyldt med empati og omsorg.

Fallulah: Out of it

Sangen ligger i fin forlængelse af hendes dramatiske debutalbum og er perfekt at lytte til mens vi venter på hvilke døre denne frygtløse kunstner sparker ind næste gang.

Kira: Memories of Days Gone By

Det virker som om en af vores største sceniske personligheder endelig har fundet hjem på dette album med bl.a. fortolkninger af Billie Holidays udødelige klassikere.  Kira har levet alt det liv der skal til for at træde ind i de sange med overbevisning og mod til at tilføje sin egen stærke karakter.

……

PS. Så er der en bobler som hedder Ida Gard. Insisterende debut. For ikke lige at nævne  The Williams Blakes live. Festen er tilbage. Yeah!!

Og så har jeg netop hørt en sang fra Ane Trolles nye album som kommer først i det nye år. Jeg ved ikke hvordan I har det? Jeg kan næsten ikke vente!!!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA