x

Friendly Fires og tUnE-yArDs til Roskilde

Friendly Fires og tUnE-yArDs til Roskilde

Det er i dag årets næstkorteste dag (den korteste er i morgen), og det markerer Roskilde Festival ved at offentliggøre to grupper, der strutter af sommer og sol. Nemlig engelske Friendly Fires og amerikanske tUnE-yArDs.

Friendly Fires (billedet) debuterede i 2008 med et selvbetitlet post-punk/funk-album, som i år blev fulgt op af "Pala", der er mere tropisk inspireret og indeholder både disko, funk og pop. Gruppen spillede også på Roskilde Festival 2009, hvor GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez uddelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende: "Percussionarbejdet virkelig imponerende, og publikum er tændte. Det er lykkedes bandet at antænde et venligt bål under de fremmødte, og særligt lige foran scenen danses der, så man netop skulle tro, at gulvet stod i lys lue."

tUnE-yArDs, som insisterer på at skrive sit navn på denne lidt krukkede måde, er et alias for sangerinden og sangskriveren Merrill Garbus. Hun debuterede i 2009 med det folktronica-inspirerede album "Bird-Brains", som i år blev fulgt op af det mere afrikansk påvirkede og generelt meget alsidige "w h o k i l l" (ja, sådan skriver hun det). Et album, som GAFFAs Pelle Sonne Lohmann tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"I det hele taget er Merrill Garbus' pudsige stemme, der skiftevis aer og snerrer og hele tiden genopfinder sig selv, et enormt aktiv og et væsentligt omdrejningspunkt på et rodet album, der på trods af sit lidt ujævne format er ret så uimodståeligt, når det for alvor syder og sprutter af kreativt overskud – og det gør det tit."

Blandt de tidligere offentliggjorte navne til Roskilde Festival 2012 finder vi Björk, Bon Iver, Bruce Springsteen, Wiz Khalifa og Devildriver.

Billetsalget til næste års festival, der finder sted i dagene 5.-8. juli med warm up fra 30. juni, er i fuld gang via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA