x

Aske Jacoby frastjålet kostbar guitarsamling

Aske Jacoby frastjålet kostbar guitarsamling

I sommer fik sangeren Nikolaj Steen stjålet en samling guitarer og en MacBook Pro 17 indeholdende et helt pladeprojekt fra sit studie på Vesterbro, og i oktober var der indbrud i Oh No Onos Moono!-studie, som blev hærget og lettet for værdifuldt udstyr. Og natten til onsdag var det guitar-veteranen Aske Jacobys tur til at blive offer for en tilsvarende forbrydelse. Ukendte gerningsmænd trængte ind i hans studie i Københavns nordvestkvarter og stjal blandt andet en digital mixerpult, en Fender Stratocaster, en Fender-bas og ikke mindst Jabobys hvide Chandler-guitar, som er et af guitaristens foretrukne redskaber.

"Jeg er faktisk forskrækket over hvor rystet og nervøs, jeg er blevet. Det rammer hårdt. Jeg er normalt et rimelig fattet og pragmatisk menneske, men det her er ret voldsomt, og jeg kan slet ikke overskue, om vi overhovedet får studiet op at stå igen efter det her. Nu må vi lige se tiden an, og danse et par gange rundt om et træ for at få det her rystet ud af kroppen", siger Aske Jacoby til Ekstra Bladet. Han spekulerer desuden i en sammenhæng med de tidligere indbrud: "Det virker målrettet, og man kan jo spekulere i, om der er en større ting i gang. Jeg snakkede med politiet om det, men de ville naturligvis ikke begynde at spekulere i sammenhænge, men man kan blot konstatere, at en række musikere og studier har været meget hårdt ramt i år".

Jacoby har gennem sin lange karriere markeret sig som sidemand for navne som C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Sanne Salomonsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA