x

Arlo Guthrie til Danmark

Arlo Guthrie til Danmark

Rockhistorien rummer adskillige eksempler på børn af navnkundige kunstnere, som har haft vanskeligt ved at træde ud af fars (eller mors) skygge og markere sig succesfuldt som selvstændige artister. Det har dog ingenlunde været tilfældet for i dag 64-årige Arlo Guthrie, søn af folkikonet Woody Guthrie.

Han slog allerede som tyveårig eftertrykkeligt igennem med albummet "Alice's Restaurant" (1967) og dets tyve minutter lange titelnummer, som et par år senere kom til at danne afsæt for en spillefilm af samme navn - med Guthrie i hovedrollen. Samme år spillede den unge Arlo på Woodstock Music & Art Fair i New York State.

Siden har manden været mere eller mindre uafbrudt på landevejen, såvel som solist som i forskellige konstellationer - herunder i duoregi sammen med protestsangens Grand Old Man, Pete Seeger. I '78 dukkede han i øvrigt op i Bob Dylans ekseperimenterende, tre timer lange film-epos "Renaldo & Clara", og gennem årene har han optrådt på Tønder Festivalen ved flere lejligheder.

17. januar kan den utrættelige troubadur så opleves i Christianskirken i København K. Koncerten starter klokken 19.30 og billetter kan erhverves for 300 kroner via Billetnet. Læs mere om koncerten her. Forinden har han givet koncerter på Hagges Music Pub i Tønder og i Brorsons Minde i Ribe - henholdsvis den sjette og syvende januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA