Nyhed

Youssou N'Dour er præsidentkandidat

Den senegalesiske verdensstjerne Youssou N'Dour bekræftede mandag aften, at han stiller op til præsidentvalget i Senegal den 26. februar

Der har længe gået rygter om Youssou N'Dours fremtid. I november proklamerede han under en koncert, at han tog en pause fra musikken for at hjælpe til under valget i Senegal. Nu har han dog bekræftet, at han er kandidat til præsidentvalget. Dette skete mandag aften på hans privatejede tv-station, oplyser TV2. Han skulle derfor være klar til at gå i Wyclef Jean, Peter Garrett (Midnight Oil) og Arnold Schwarzeneggers fodspor i sit forsøg på et skifte fra underholdningsbranchen til de bonede politiske gulve.

N'Dour står da også med gode kort på hånden, idet han ud over at være en kæmpe stjerne i hjemlandet også ejer både en radio- og en tv-station samt et dagblad, der er særdeles kritiske over for præsident Wade. Omkring 20 kandidater ventes at deltage i præsidentvalget den 26. februar.

Youssou N'Dour er herhjemme nok mest kendt for megahittet "7 seconds" fra 1994, som han spillede sammen med svenske Neneh Cherry.


 

 

ANNONCE