x

Guide: De bliver store i 2012 - udland

Guide: De bliver store i 2012 - udland

Et nyt år er som bekendt over os, og i den forbindelse har vi taget et kig på de navne, som nogle af de engelske og amerikanske medier spår bliver store i 2012. Du kan høre musik med dem på vores playliste på Spotify.

I morgen kan du se GAFFAs egne spådomme om 12 danske kunstnere, som vi regner med bliver store i det nye år.

 

BBC:

På BBC's "Sound of 2012" finder vi disse 15 kunstnere:

A$AP Rocky

24-årig rapper fra Harlem, der i august udgav det anmelderroste mixtape "LiveLoveA$AP" og også har udsendt en stribe musikvideoer, som ledte til en pladekontrakt med Sony, angiveligt på tre millioner dollars. Debutalbummet er på vej.

Azaelia Banks (billedet)

Harlem-baseret rapper og sangerinde, som NME også kårede til den mest cool person i musikken i 2011. Azaelia Banks udgiver sit debutalbum i løbet af 2012 og gæster årets Smukfest i Skanderborg.

Dot Rotten

Engelsk rapper, som har udgivet en stribe mixtapes og to singler og blandt andet har samarbejdet med den i England meget populære singer-songwriter Ed Sheeran og varmet op for Chase & Status. Debutalbummet er på vej.

Dry The River

Engelsk band, hvis norskfødte forsanger Peter Liddle beskriver dem som "folket gospel musik spillet af et post-punk-band". De har blandt andet spillet på Glasbonbury og SXSW og udsender debutalbummet "Shallow Bed" 5. marts.

Flux Pavillon

Et alias for den engelske dj og producer Joshua Steele, der excellerer i dubstep. Udgav i 2011 to singler og har et album på vej. Hans sang "I Can't Stop" er blevet samplet til Jay-Z og Kanye Wests album "Watch The Throne". 

Friends

Brooklyn-kvartet, der efter eget udsagn spiller "weird pop" med elementer af funk, ofte bytter instrumenter og er opkaldt efter Brian Wilsons yndlingsalbum med Beach Boys. Debutalbum på vej.

Jamie N Commons

Bristol-født singer-songwriter på 22 med en allerede hærget, dyb stemme og tydelig americana-inspiration – og med Elvis Costello som erklæret fan.

Ren Harvieu

Engelsk sangerinde og sangskriver med en retro-orienteret lyd ikke helt ulig eksempelvis Dusty Springfield. Hun udgav for nylig debutsinglen "Through The Night", og debutalbummet er på vej.

Lianne La Havas

Engelsk folk- og soulsangerinde, sangskriver og multiinstrumentalist. Hun udgav i oktober debut-ep'en "No Room For Doubt" og varmede i december op for Bon Iver på dennes USA-turné. Debutalbum følger i løbet af året.

Michael Kiwanuka

Britiske soulsanger med rødder i Uganda. I juni udgav han ep'en "Tell Me A Tale" og har blandt andet varmet op for Adele. Er inspireret af navne som Bill Withers, Otis Redding, The Band, Joni Mitchell og Bob Dylan.

Niki & The Dove

Svensk elektropop-trio, som i oktober udgav ep'en "The Drummer" og 6. januar kan opleves på Vega i København. Deres selvbetitlede debutalbum udkommer 14. maj.

Frank Ocean

Amerikansk rapper og soulsanger og medlem af de meget omtalte rapkollektiv OFWGKTA, der blandt andet også huser rapperen Tyler, The Creator. Han udgav sidste år ep'en "nostalgia, LITE" og mixtapet "nostaliga,ULTRA" og udsender i år sit debutalbum.

Skrillex

Amerikansk dj med en fortid som sanger i post-hardcore-gruppen From First To Last. Han har remixet en lang række kunstnere og udgivet fire ep'er under navnet Skrillex. Herhjemme er han allerede ved at blive stor – hans planlagte koncert 5. maj er således rykket op fra Vega til Forum.

Spector

London-kvintet med inspiration fra post-punk og en stram bund med visse elektroniske elementer. Gruppen er support på Florence And The Machines engelske turné til marts.

StooShe

Britisk-ghanesisk pop-hiphop-trio, der blev sammensat af manageren Jo Perry, og som i 2011 har udgivet "Betty Wiz Gone" og har debutalbummet på vej.

 

MTV:

Alabama Shakes

Gruppen kommer ganske rigtigt fra Alabama og spiller en blanding af sydstatsrock og soul med Brittany Howards meget fyldige stemme i front. De udgav i september en selvbetitlet ep, og debutalbummet er på vej.

AS$P Rocky

Se omtalen ovenfor.

Avicii

Et alias for den svenske house- og elektro-dj Tim Bergling, der i tilbage i 2010 debuterede med singlen "Seek Bromance", der hittede over store dele af verden, også herhjemme, hvor den nåede en femteplads på hitlisten. Han har siden udgivet tre singler, seneste "Levels", der også hittede i Danmark, og har albummet "Battery Pack" på vej.

Dev

Californisk pop/dance-sangerinde, som i 2010 debuterede med singlen "Bass Down Low", der i 2011 blev fulgt op af gennembrudshittet "In The Dark". Debutalbummet "The Night The Sun Came Up" udkom i september 2011.

Electric Guest

Los Angeles-duo, som spiller melankolsk, melodisk indie-rock og er produceret af Danger Mouse. De udgav i 2011 debut-ep'en "Mondo", og debutalbummet er på trapperne. 

fun.

Melodisk pop-rock-trio fra New York med glade sange og flotte vokalharmoner. Gruppen både single- og albumdebuterede i 2009 og er nu på vej med deres andet album, som MTV har store forventninger til. Gruppens sanger Nate Ruess har en fortid som sanger i hedengangne The Format.

Kendrick Lamar

Rappar fra Compton, L.A. Tilbage i 2003 udgav han sit første mixtape, og han har siden udsendt en stribe mixtapes, heriblandt det meget roste "O(verly) D(dedicated)" fra 2010, og har arbejdet sammen med navne som Snoop Dogg, Dr. Dre og Wiz Khalifa. Debutalbummet "Section.80" er allerede udkommet.

Frank Ocean

Se omtalen ovenfor.

Lana Del Rey

Behøver efterhånden ikke den store præsentation – den amerikanske sangerinde og sangskriver med de store læber og den dirrende stemme brød stort igennem i efteråret 2011 med debutsinglen "Video Games", hun hitter nu med singlen "Born To Die", og 23. januar udgiver hun debutalbummet med samme titel.

Walk The Moon

Kvartet fra Ohio, der debuterede i 2010 med singlen "Anna Sun" og det selvudgivne album "I Want! I Want!". Gruppen spiller melodisk og glad indiepop med masser af analoge keyboards. "Anna Sun" blev kåret til årets sommersang 2011 af magasinet Esquire.

Wallpaper

Det er ikke meget, vi ved om denne lidt hemmelighedsfulde artist, men han står bag det to store YouTube-hits "#STUPiDFACEDD" og "Fucking Best Song Everr", og der er i hvert fald dømt iørefaldende elektrorap. Vi bliver forhåbentlig klogere i løbet af året.

 

Q Magazine:

Allerede i oktober uddelte det store engelske musikmagasin Q Magazine deres "Next Big Thing"-pris. Vinderen var Lana Del Rey, se omtalen ovenfor.

De to øvrige finalister var som følger:

Frank Ocean

Se omtalen ovenfor.

Emili Sandé

Skotsk soul-/r&b-sanger og sangskriver, som blandt andet har skrevet for navne som Cher Lloyd, Susan Boyle, Leona Lewis og Cheryl Cole. Hun udgav i august sin debutsingle "Heaven" og udsender 13. februar debutalbummet "Our Version of Events".

Derudover fremhæver Q Magazine i sit januarnummer disse kunstnere, som de spår et gennembrud i 2012:

Jamie N Commons

Se omtalen ovenfor.

Dry The River

Se omtale ovenfor.

Friends

Se omtale ovenfor.

Childish Gambino

Californisk rapper og skuespiller, som først gjorde sig bemærket som skuespiller under sit rigtige navn Donald Glover. Han har blandt andet medvirket i NBC-komedieserien "Community". I 2008 sprang han ud som rapper og har udsendt tre album på eget selskab, inden han i november 2011 udgav sit første officielle album "Camp", som har fået mange roser, men dog kun 1,6 point ud af 10 hos Pitchfork. Albummet indeholder hverken samples eller gæsteoptrædener.

Lianne La Havas

Se omtale ovenfor.

Labrinth

Engelsk dance/soul/pop/hiphop/med mere-sanger, sangskriver og producer, der har pladekontrakt med Simon Cowells pladeselskab Syco. Han debuterede i 2010 med singlen "Let The Sun Shine", der året efter blev fulgt op af "Earthquake" med Tinie Tempah på gæstevokal. De to sange nåede henholdsvis trejde- og andenpladen på den engelske hitliste. Debutalbummet "Electronic Earth" udkommer 19. marts.

Willy Moon

Newzealandsk sanger og sangskriver, nu bosat i London og med udtalt interesse for såvel 50'er-rockabilly som moderne pop og hiphop som eksempelvis Kanye West. Han udgav i 2011 den præcis to minutter lange debutsingle "I Wanna Be Your Man", og debutalbummet er på vej.

Outfit

Liverpool-kvintet, der spiller sofistikeret pop med elementer af post-punk og inspiration fra navne som Talking Heads, Pink Floyd og Aphex Twins. Gruppen udgav i september debutsinglen "Two Islands", og debutalbummet er på vej.

Zulu Winter

Melodisk og sofistikeret art-pop-gruppe fra London inspireret af blandt andre Caribou og digteren T.S. Eliot. Spiller på EuroSonic-festivalen i Groningen, Holland 13. januar. Debutalbummet udkommer til april.

Se A$AP Rocky, som der er bred enighed om bliver stor i 2012:

Og Frank Ocean:

Og Liane La Havas:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA