Nyhed

Guide: De bliver store i 2012 - Danmark

Et nyt år har meldt sin ankomst – og hvem kommer til at markere sig musikalsk på den danske scene i det?

Vanen tro giver GAFFA dig her ved årsskiftet en oversigt over 12 danske navne, vi tror kommer til at gøre sig bemærket i 2012. Hør sange fra de respektive kunstnere via Spotify og nedenstående links.

Asbjørn (billedet)

Hvem er det?


Aarhusiansk sanger og sangskriver, der tidligere optrådte under navnet Asbjørn And the Strange Ears og blandt andet spillede på Spot og NorthSide Festival 2011.

Hvorfor skal du elske ham?

Asbjørn, med efternavnet Toftdahl, er en talentfuld sanger og sangskriver, der fusionerer klassisk sangskrivning med fængende elektropop, tilsat en smuk, ofte falsetsyngende vokal, og han er en karismatisk liveperformer.


Hvad kan du forvente?

Debutsinglen The Criminal er på gaden 16. januar, og albummet udkommer 10. april på det nystartede selskab Body Of Work, dannet af Asbjørn og brancheveteranen Jesper Bay.

Hør Asbjørn med "Robots And Wildbirds:


 

Christopher

Hvem er det?


Den 19-årige sanger og sangskriver med efternavnet Nissen kunne i efteråret 2011 opleves som opvarmning på Xanders turné. I september udgav han debutsinglen Against The Odds, hvis video allerede har rundet de 700.000 afspilninger på YouTube.

Hvorfor skal du elske ham?

Christopher er en fremragende sanger og en habil sangskriver, og så er han en vaskeægte charmetrold og hjerteknuser. Christopher leverer popmusik med international lyd og ditto potentiale.


Hvad kan du forvente?

Christopher tager på Danmarksturné i april og maj, og albummet udkommer inden sommer.

Se musikvideoen til Christophers "Against The Odds":


 

The Eclectic Moniker

Hvem er det?


Københavnsk septet med den langskæggede Frederik Vedersø i front. Gruppen vandt KarriereKanonen i 2011 og har spillet på både Spot og Roskilde Festival.

Hvorfor skal du elske dem?

The Eclectric Moniker spiller en original blanding af lettere eksperimenterende rock og afrikansk og sydamerikansk musik, skiftevis feststemt og med melankolske undertoner, opfindsomme guitarfigurer og en solid, vidtrækkende vokal fra Frederik Vedersø.


Hvad kan du forvente?

En single til februar, et album til april og en større Danmarksturné.

 


Hør The Electic Moniker med "Easter Island:"

Se hele listen med de i alt 12 navne i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE