x

Black Sabbath-guitarist ramt af kræft

Black Sabbath-guitarist ramt af kræft

To måneder efter, at Black Sabbath offentliggjorde, at de var gået i gang med at indspille deres første album med den oprindelige lineup i 34 år og snart drager på turné, fortæller den 63-årige guitarist Tony Iommi nu på sin hjemmeside, at han er blevet ramt af lymfekræft på et tidligt stadie.

Iommi fortæller videre, at han arbejder sammen med lægerne på at gå i gang med den bedste behandling, og han har til hensigt at komme sig fuldt. Hans hjemmeside benytter også lejligheden til at kalde ham "the IRON MAN of rock'n'roll" med henvisning til et af Black Sabbaths største hits.

Black Sabbath var gået gang i gang med at indspille deres kommende album i Los Angeles sammen med producerlegenden Rick Rubin (Johnnny Cash, Slayer, Red Hot Chili Peppers og mange flere), men de vil nu rejse til England for at fortsætte arbejdet sammen med Tony Iommi, der befinder sig dér. Albummet ventes ude til efteråret.

Gruppen opfordrer alle til at sende positive vibrationer i retning af Iommi.

Black Sabbaths oprindelige lineup består af Ozzy Osbourne (sang), Tony Iommi (guitar), Geezer Butler (bas) og Bill Ward (trommer).

Black Sabbath blev dannet i Aston, Birmingham, England i 1968 under navnet Earth, skiftede året efter navn Black Sabbath og udgav i 1970 de to album "Black Sabbath" og "Paranoid", der i dag står som klassikere og stilskabere inden for den tungere afdeling af rockmusikken. Gruppen har gennem årene gennemgået en række udskiftninger. Blandt andet havde de i en periode nu afdøde Ronnie James Dio som forsanger. 

Black Sabbath kan, hvis alt går vel, opleves på Jelling Musikfestival 27. maj.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA