x

Start! Festival skifter navn

Start! Festival skifter navn

Start! festival har altid været funderet i nærmiljøet på Vesterbro. Det har folkene bag festivalen nu taget konsekvensen af, og skiftet navn tilbage til det oprindelige og lokalrettede navn, Vesterbro Festival.

"Start! Festival har været et godt navn, men vi synes ikke, at det afspejler den nære kobling til Vesterbro, som vi har. I år har vi eksempelvis lavet aftaler med en række lokale cafeer og butikker om, at de får en stand på Vesterbro Festival," siger Jesper Jensen, som er daglig leder af festivalen.

Festivalen har de sidste to-tre år levet en omtumlet tilværelse, med regn og beskyldninger om lukkethed og dårlig økonomistyring. Derfor vil festivalen i år invitere deres såkaldte bagland, som tæller kunstnere, arrangører og andre nysgerrige, til en række møder om, hvordan festivalens organisation er bygget op og hvordan økonomien ser ud.

"Vi har nok været for fokuserede på at drive Vesterbro Festival og glemt, at der er mange, som er interesserede i, hvad vi går og laver. Derfor går vi nu ud og inviterer til de her møder, hvor vi ligger det hele frem – økonomi fra de sidste fem år, organisationsstruktur, det hele," fortæller Jesper Jensen.

De sidste tre år har dog været hårde ved festivalen blandt andet på grund af det uforudsigelige danske vejr, og festivalen rykker nu frem til 25. og 26. maj i håb om, at vejrguderne på dette tidspunkt vil være en smule mere venligt stemte over for den hårdt kæmpende festval. Desuden gøres scenerne mindre for at spare på pengene og entreen bliver sat ned til 50 kroner, så flere musikglade folk forhåbentligt lokkes af huse. 

Møderne om festivalen holdes onsdag d. 18. januar kl. 17 på PH Caféen på Halmtorvet 9a på Vesterbro og torsdag d. 19. januar kl. 17 på Stengade på Stengade 18 på Nørrebro, og alle interesserede er velkomne til at kigge forbi.

Desuden oplyser festivalen, at der er åbent for bandtilmeling på festivalens hjemmeside . Sidse chance for tilmelding er den 13. februar

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA