x

SPOT 11: Større lyd - samme Dickow

SPOT 11: Større lyd - samme Dickow

Foto: Manja Wachsmuth

Tina Dickow spiller den første koncert i Århus siden oktober sidste år med sange fra den nye plade på SPOT-festivalen, men ifølge manager Jonathan Morley er branchen ikke det primære mål med koncerten.

- Ja det er da rart, hvis der er nogle branchefolk fra udlandet, der er interesserede, men det er det danske marked, der er hovedmålet nu, siger Jonathan Morley.

Efter koncerten, som var præget af nye numre, er både manager og kunstner godt tilfreds med indsatsen, på trods af nogle problemer med lyden på scenen.

- Det er jo altid stort at spille i Århus, lidt nostalgisk. Det er femte gang jeg spiller til SPOT-festivalen. Jeg har spillet til åbningskoncerterne og på den akustiske scene, og det her er så min anden ”rigtige” koncert, fortæller Tina Dickow.

Hvor de gamle plader har været mere skrabede og akustiske, har den nye plade, ”In the Red” en mere ”dyr” lyd. Pladen er produceret på Sony, inden fusionen med BMG satte en stopper for Tina Dickows samarbejde med selskabet.

- Det er jo et stort selskab, så skulle det også have en stor lyd. Det skulle lyde af Sony, så det har været en meget anderledes proces. Men sangskrivningen er jo den samme, og på trods af at der er et større band på, så synes jeg stadig, at pladen er meget intim, siger Tina Dickow.

Og selv om Sony gav hende frie hænder, og hun stadig synes at musikken er ”meget mig”, kalder hun dog lidt ironisk pladen for
”producerens projekt.”

”In the Red” er produceret af Chris Potter, som også har produceret plader for The Verve og andre store navne.

- Vi afleverede en demo, hvor sangene var præcist som vi ville have dem, og så var det producerens opgave at få den op på et højere niveau. Og det har da sat tålmodigheden på prøve at arbejde med en producer, der er så sindssyg perfektionistisk. Vi er jo ikke vant til at arbejde på den måde, siger Tina Dickow. Hendes sidste plade, ”Notes” blev indspillet på få dage.

Manager Morley ser lyst på Tina Dickows fremtidige karriere. Tina Dickow er ved at få et godt fodfæste i USA, hvor hun kommer ofte, og har fået en booking manager derovre. Desuden har hun medvirket på det engelske elektro-band Zero 7’s plade, og singlen "Nobody’s Man" har været ugens uundgåelige på P3.

- Hun skal sælge nogle plader i Danmark, og så skal det nok gå godt i udlandet også, siger Jonathan Morley.

SPOT 11


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA