Nyhed

SPOT 11: Hvaaeh, er her nogle groupies og nogle stoffer her?

Bare sig ordet ”backstage”, og straks vandrer tankerne ud af rockmusikkens mytologiske sti.

Billede: Manja Wachsmuth

Mötley Crüe, Jimi Hendrix, Rolling Stones og The Who. Fortællinger om fester, der ender som orgier, og ”en lille øl”, der ender med indtagelse af underligt pulver og det, der er værre. Og hvordan foregår det så backstage på SPOT-festivalen? Er der gang i den, bliver der givet gas i stor stil, eller minder det mest af alt om et direktions-seminar i Den Danske Bank?

Bevæbnet med et af de famøse backstage-passes, der giver ”Access” til ”all areas”, skulle det være en let sag at finde ud af, om det vilde rock’n’roll-liv leves i de omklædningsrum, hvor Mirelle Mathieu, Spandau Ballet, Ivan Rebroff og andre store kunstnere har siddet før og efter en koncert.


Kirsten Donaldson, der er en af dem, der servicerer stjernerne, kan beredvilligt fortælle om det liv der leves bag scenen, og det er faktisk ikke så slemt. Eventuelle stjernenykker er ikke dukket op endnu, og hvis de er, så holder orkestrene sig gevaldigt på måtten, når de er i Musikhusets fornemme lokaler.

Groupies er endnu ikke blevet forsøgt smuglet ind, medmindre man henregner en enkelt kone og en far i denne kategori. Unge håbefulde teenagere, der forsøger at gatecrashe stjernernes omklædningsrum, har der heller ikke været nogen af. En enkelt, der ikke havde noget at gøre i området, slap ind, men hun blev vist pænt ud igen uden vilde hvin og skrål. Nu er der heller ikke megen grund til at stille sig op og vente på at se stjernerne tjekke ind. De fleste af dem kan man spotte ude rundt omkring på festival-området både før og efter koncerten.

Og da en af de søde oprydningspiger fandt noget på et værelse, der kunne ligne forbudte stoffer, viste det sig bare at være emballagen til et par kontaktlinser, hvilket jo må siges at være rimeligt uskadeligt. Ja, det kunne endda have afstedkommet farlige situationer, hvis kunstneren ikke havde fået sat de små dimser i øjnene, inden han eller hun gik på scenen.


- Jeg må sige, at bandsene faktisk opfører sig rigtigt pænt. Den eneste regel, de overtræder, er rygeforbuddet, og det er vist ikke så slemt, siger Kirsten Donaldson.

Alle bands får det samme at spise og drikke, så der er altså ikke tale om særforplejning til de store navne, mens de ukendte bliver spist af med det bare ingenting. Fire øl, sodavand, en sandwich, slik og kaffe er, hvad der er til hver enkelt. Enkelte bands tror, de kan score sig lidt ekstra, men det går altså ikke. End ikke da Kaizers Orchestra spillede på Spot for to år siden, kunne de berømte nordmænd få de 30 flasker rødvin, som bandet mente, deres status berettigede dem til.

Kirsten Donaldson tager da også sit arbejde med at sørge for at musikerne har det godt, med stoisk ro.
- Det var da sjovt, da Kaizers Orchestra var her, for dem var vi selv ret vilde med, men ellers er det jo bare ganske almindelige mennesker, siger hun.


SPOT 11

ANNONCE