SPEkTR fejrer nyt album

SPEkTR fejrer nyt album

SPEkTR har været længe undervejs med deres andet album, der har fået titlen "Personetics" og omsider udkommer den 30. januar. I den forbindelse inviterer det uforlignelige orkester til release-party på Bakken i Kødbyen den 26. januar. Dørene åbner klokken 20, hvor der bydes på gratis øl og cava, ligesom der også vil være mulighed for at sniglytte til det nye album. Klokken 21.30 vil SPEkTR så spille en lille koncert, og bagefter dj'er Trentemøller og Lars Top-Galia fra Sort Sol.

"Personetics" er den længe ventede opfølger til 2007's debutplade "B/w vs. Technicolor", der bestod af en række lydspor, komponeret som soundtracks til fiktive film, og som i sin tid fik tre stjerner af GAFFAs Keld Rud, der blev imponeret over de billed-fremkaldende lydspor, men efterlyste bedre sammenskruede temaer.

Primus motor bag SPEkTR er den tidligere Raveonettes-guitarist Manoj Ramdas, hvis guitar med rumklang er omdrejningspunktet i et komplekst og originalt lydbillede, der af en anmelder er blevet beskrevet som "futuristisk retro surf-rock." Da SPEkTR gav koncert på Loppen i København i 2008 skrev GAFFA's begejstrede anmelder Torben Helleufer blandt andet i sin femstjernede anmeldelse: "Det er godt nok sjældent, at man møder orkestre, som er dybt originale på plade og så formår at udbygge det oprindelige udtryk" og konkluderede: "Grænseløs koncert med et orkester, der fortjener stor opmærksomhed".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA