x

SPOT 11: Akustisk ARoS

SPOT 11: Akustisk ARoS

Foto: Jonny Paw

- Det har været rigtig skægt, alt er gledet let. Måske fordi vi har præsenteret stille musik, som passer godt til stedet og stemningen i huset, siger Nanna Rørdam Knudsen. Hun arbejder i museets arrangementsafdeling og har været med til at planlægge den akustiske scene ved Art Café, hvor der er plads til ca. 200 tilskuere.

På programmet er koncerter med skandinaviske akustiske grupper samt interview-samtaler med kendte musikere som Jens Unmack, Allan Olsen, Niels Skousen og Karen.

Regler ingen hindring
- Vi har lidt flere begrænsninger her i huset. Man kan ikke bare ryge og drikke, hvor man vil. Men rockpublikum er søde, de var hurtige til at vænne sig til det, mener Nanna Rørdam Knudsen.

”Venskabelig stemning” har været kodeordene for samarbejdet med vagter, cafépersonale, musikere og teknikere. Selve afviklingen af koncerterne er lagt i hænderne på personale fra spillestedet Kulisselageret i Horsens.

- Og det spiller bare. Det er så rart, at teknikerne kan deres kram, og vi kunne ikke lave det med mindre professionelle folk.

Trækker nye folk til
Roar Amundsen fra Kulisselageret er sceneansvarlig på den akustiske scene, og han er også begejstret for samarbejdet. Ikke mindst, fordi bygningen fungerer godt rent teknisk og fordi han var med i planlægningen fra dag 1.

- Det er hyggeligt at arbejde i det her åbne og lækre hus. Og musikerne er jo vilde med at spille på et Steinway flygel til flere hundrede tusinde kroner, smiler han.

Om ARoS er med på SPOT næste år, ved Nanna Rørdam Knudsen ikke. Men hun overbevist om, at årets medvirken på festivalen er et plus for museets renommé.

- Jeg tror, den akustiske scene har trukket en masse mennesker fra ind- og udland til huset, som ellers ikke ville være kommet her, siger hun.

SPOT 11


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA