Nyhed

Fleet Foxes-trommeslager forlader gruppen

J Tillman er gået ud af Seattle-bandet, fortæller han på sin blog

Seattle-gruppen Fleet Foxes er blevet en trommeslager fattigere, efter at J Tillman har forladt gruppen. På sin blog skriver Tillman følgende: "Farvel, Fleet-fans. Jeg drager tilbage til ubemærkethedens enorme svælg. Tokyo (turnéafslutningen 20. januar, red.) bliver min sidste koncert med bandet. Jeg beklager, at jeg var fraværende og sløv, hvis vi nogensinde mødtes."

Tillman giver ikke nogen begrundelse for, hvorfor han har forladt gruppen, men det kan tænkes, at han vil fokusere på sin solokarriere. Tillman kom med i Fleet Foxes i 2008, kort tid efter at de havde indspillet deres meget roste debutalbum, og på det tidspunkt havde han allerede udgivet fire soloalbum. Siden er kommet yderligere tre album, og 1. februar udgiver han endnu et album, som han dog vil udsende under aliaset Father John Misty.

To af Fleet Foxes' øvrige medlemmer, bassisten Christian Wargo og keyboardspilleren og mandolinspilleren Casey Wescott, har i øvrigt offentliggjort en ny gruppe sammen med brødrene Ian og Peter Murray. Bandet, med navnet Poor Moon, der udgiver deres debut-ep 27. marts på Seattle-selskabet Sub Pop, der også udgiver Fleet Foxes' plader.


Fleet Foxes har ikke kommenteret Tillmans afgang, men til gengæld fortæller de på Twitter, at hverken Wargo eller Wescott har forladt gruppen.

Fleet Foxes debuterede i 2008 med det selvbetitlede debutalbum, der blandt andet blev kåret til årets album af musikmagasinet Billboard, nåede en tredjeplads på den engelske hitliste og fik seks stjerner af GAFFA. I 2011 blev albummet fulgt op af "Helplessness Blues", der nåede en andenplads på den engelske hitliste og en fjerdeplads på den amerikanske ditto.
ANNONCE