x

Etta James er død

Etta James er død

Den amerikanske bluessangerinde Etta James, kendt for hits som "At Last", "Tell Mama" og "I'd Rather Go Blind", er død af leukæmi få dage før sin 74 års fødselsdag, skriver CNN.

Etta James' læge, Dr. Elaine James – ikke et familiemedlem – fortalte kort før jul, at sangerinden led af leukæmi og var blevet erklæret uhelbredeligt syg.

Etta James' helbred var skrøbeligt de senere år, og hun var også ramt af demens og nyresvigt.

Etta James blev født i Los Angeles 25. januar 1938 og begyndte at synge i et baptistkor som femårig. Som 14-årig dannede hun en doo-wop-gruppe, som i 1955 nåede toppen af den amerikanske rhythm and blues-hitliste med sangen "The Wallflower (Dance With Me, Henry)".

I 1961 udgav hun sit første soloalbum, "At Last", som blev en pæn succes, og hun fulgte det op med en række album. I 1968 fik hun et stort hit med "Tell Mama", og hun har op gennem 70'erne, 80'erne, 90'erne og 00'erne udgivet en stribe plader, i alt 28 studiealbum, inspireret af både blues, soul og jazz. I november 2011 udgav hun albummet "The Dreamer", som hun udtalte blev hendes sidste, og det fik hun så ret i, selvom der selvfølgelig kan dukke posthume optagelser op.

Etta James har gennem årene modtaget seks Grammyer og 17 Blues Music Awards. Hun blev i 1993 optaget i Rock and Roll Hall of Fame og i 2001 i Blues Hall of Fame.

Se Etta James fremføre "I'd Rather Go Blind":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA