x

Garbage, Kasabian og Dúné til Northside

Garbage, Kasabian og Dúné til Northside

Northside Festival i Aarhus er ved at etablere sig som en af de mest spændende festivaler i Danmark. Northside præsenterer nu 90'er-bandet Garbage, indiegruppen Kasabian og det danske rockband Dúné.

Garbage opnåede stor succes fra dannelsen i 1994 frem til 2005, hvor de valgte at tage en pause fra bandet. I pausen gjorde sangerinden Shirley Manson sig blandt andet som skuespiller, mens trommeslageren Butch Vig, der i 1991 slog sig fast som en af verdens førende rockproducere ved at producere Nirvanas mesterværk "Nevermind", brugte tiden på at producere de seneste plader for Foo Fighters og Green Day. Det største hit fra Garbage er nok "Only Happy When It Rains" fra 1995.

Kasabian (billedet) er et af de absolut hotteste internationale rocknavne lige nu. Bandet kommer til landet med deres fjerde album i bagagen, "Velociraptor" fra 2011, der ligesom de to seneste gik direkte nummer et i hjemlandet. Bandet har også oplevet stor succes herhjemme, hvor singlerne "Days Are Forgotten" og "Re-Wired" har været i heftig rotation på P3 siden efteråret. Kasabian har været blandt de mest ønskede internationale navne til NorthSide.

Sidste navn i denne omgang er Dúné, der efter ti år på den danske rockscene med hits, priser, og koncerter i det meste af verden vel nærmest ikke behøver nogen introduktion. Dúné udsendte ep'en "Echoes of December" før jul, og senere i år er bandet klar med deres tredje album. Så kombinationen af nyt materiale og gamle hits som "Dry Lips" og "80 Years" bør være garanti for en fantastisk koncert på NorthSide.

Dermed er listen af offentliggjorte navne nu som følger: Dúné, Garbage (US), James Blake (UK), Justice (F), Kasabian (UK), Kashmir, The Kooks (UK), Malk De Koijn, Noah & The Whale (UK), Oh Land, The Stone Roses (UK), The Temper Trap (AU), Turboweekend og When Saints Go Machine.

NorthSide Festival 2012 afvikles i dagene 15.-17. juni, og billetter kan købes på Northside.dk eller via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA