x

Coldplay topper i USA

Coldplay topper i USA

Succesen synes ingen ende at ville tage for Coldplay, der efterhånden dominerer hitlisterne overalt, hvor albummet er blevet udgivet. Sidste skud på stammen er USA, hvor det ellers sædvanligvis er vanskeligt for britiske bands at nå helt til tops, men Coldplay er tordnet direkte ind på en solid førsteplads. Og ikke bare det.

Bandets nye album, ”X&Y”, er også det andet hurtigst sælgende i USA i år med i alt 737.000 solgte eksemplarer den første uge. Dette er kun blevet overgået af 50 Cents album ”The Massacre”, der rundede 1,1 millioner solgte eksemplarer på under en uge.

"X&Y" er således det første britiske album siden Radioheads ”Kid A”, der har toppet både den britiske og amerikanske hitliste samtidig.

I alt ligger Coldplay nu nummer et i 22 lande, og i morgen vil det vise sig, om ikke de også har invaderet førstepladsen på den danske hitliste.

På de følgende placeringer på den amerikanske liste følger The Black Eyed Peas, The White Stripes og Shakira, der med deres respektive albums også alle har opnået deres bedste salgstal nogensinde, men Coldplay kunne de altså ikke hamle op med.

Til sidste kan det lige bemærkes, at Shakiras "Fijacion Oral, Volumen 1" således også er det spansksprogede album, der har solgt flest eksemplarer på en enkelt uge i USA nogensinde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA