Nyhed

Chickenfoot: Vi skal ikke bevise noget

Sammy Hagar og Chickenfoot har det sjovt - mens de bruger pengene fornuftigt

Forleden gæstede Chickenfoot alias de tidligere Van Halen-medlemmer Sammy Hagar (sang) og Michael Anthony (bas) samt guitaresset Joe Satriani og trommeslageren Kenny Aronoff (vikar for Red Hot Chili Peppers' Chad Smith) Düsseldorf i Tyskland. I den forbindelse gav de et interview til GAFFA. Interviewet kan du læse i vores artikelsektion, og her kommer et uddrag:

Han er vant til at styre, han ved præcis hvad han vil have - og det skal være sjovt samtidig.

- De der pølser skal være kogte, ikke stegte - og vi skal have alle de andre slags også. Vi holder en pølsefest!


Da GAFFA træder ind i omklædningen før koncerten i Düsseldorf, giver Sammy Hagar instrukser til dagens næstvigtigste aktivitet, "the after show meal". Han er fyldt 64 og ligner den million, han har indtil flere af. De lange lyse, uregerlige krøller danser om hovedet på ham, når han taler - og han taler hele tiden.

Han er verdens eneste kunstner, der har solgt albums til guld både som forsanger i tre forskellige bands og som soloartist. Han afløste David Lee Roth i Van Halen og står nu i front for Chickenfoot, der bl.a. tæller alle moderne metalguitaristers læremester Joe Satriani og Hagars gamle kollega Michael Anthony fra Van Halen.

Chickenfoot er i Düsseldorf for at blive filmet til Rockpalast og give deres sidste af fem koncerter på en kort europæisk promotionturné.


Sammy Hagar behøver aldrig nogensinde at arbejde igen. Han solgte for nogle år siden sit tequilamærke Wabo for 60 mio. dollars. Derfor insisterer han på, at alt hvad han foretager sig skal være sjovt - eller en hjælp for andre. Han fortæller om folks manglende opmærksomhed på andre end dem selv.

- Folk i dag vandrer rundt med skyklapper på. Om de kører bil eller går på deres fødder, så ser de sig ikke omkring. Alle har så travlt på deres smartphones og på internettet, at de går totalt glip af alt det liv, der foregår lige rundt om dem - og alle de mennesker, der har brug for hjælp.

 


 

Afslappet uden behov for at bevise noget

Hagar karakteriserer selv Chickenfoot som fire gutter, der bare gerne vil spille noget rock. De fokuserer på at spille den type musik, som de selv voksede op med og blev inspireret af; Deep Purple, Sabbath, Stones… Gammeldags classic rock.


- Mange af de der bands skriver ikke selv ny musik længere. Det gør vi. Vi er som en gammel version af et nyt ungt band, mener Hagar.

Men Chickenfoots to albums bærer præg af et mindre drive i retning af nødvendigvis at skulle være økonomiske succeser for bandet. Ørefængende melodier, ja, men ikke altid så helstøbte numre, som man kunne forvente ud fra de fire herrers CV'er.

- Vi skal ikke bevise noget længere, og det er nok lidt nederen, fordi hvis vi stadig var sultne, ville vi gå amok over vores succes lige nu. Vi kan tage hen og spille lige hvor vi har lyst. På den anden side tror jeg også, det er godt at være afslappet omkring det hele.


Han fortæller om opvarmningsbandet i Paris få dage før - en flok unge fløse, der gik amok i udfarende sceneoptræden fra allerførste minut.

- De styrtede ind på scenen og kastede sig rundt, gled på knæene hen over scenen - en af dem smed endda bukserne! Det var virkelig forceret. På 10 minutter gik de mere amok i gejl og lir, end jeg gør på en hel turné.

 


Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE