x

Spot skal nedskæres

Spot skal nedskæres

Spot 11 blev i sidste weekend afholdt i Århus og med stor succes, men ikke desto mindre ønsker Gunnar K. Madsen, der er leder af ROSA, som står bag afholdelsen af festivalen, at skære i programmet til næste års Spot 12.

I år deltog ikke mindre end 107 bands og solister på i alt 10 forskellige scener, og dermed var festivalen den største af sin slags i Århus nogensinde. Men hvis det står til Gunnar K. Madsen vil programmet til Spot 12 blive formindsket betydeligt.

”Afviklings- og volumenmæssigt er vi 20 orkestre for store,« indrømmer han overfor jp.dk, og fortsætter.

”De bands, der spiller på ydertidspunkterne, kan nemt komme i klemme, fordi folk ikke kan fordøje så mange indtryk. Vi vil gerne lægge lidt mere luft ind, så man ikke skal galoppere fra den ene scene til den anden. Med mindre vi ændrer formen fuldstændig, vil jeg arbejde på at skære toppen af programmet, så vi kommer ned på 80 til 85 indslag. Festivalen kan sagtens tåle et knap så fyldigt program.”

Lederen af ROSA ønsker endvidere at få justeret lyden på flere af scenerne. På ARoS, som var én af tre nye scener i år, var der således problemer med støj fra museets cafeteria, der specielt generede under flere af de akustiske koncerter, som blev afholdt på scenen.

”Der skal ikke være stille som på et bibliotek, men jeg har allerede taget initiativ til at få dæmpet generende støj fra cafeteriaet,” siger Gunnar K. Madsen.”

Desuden har der været klager over, at en anden af de nye scener, Train, ligger for langt fra festivalens andre scener, hvorfor brugen af dette spillested sandsynligvis vil blive revurderet til afholdelsen af Spot 12, selv om Gunnar K. Madsen har været meget tilfreds med samarbejdet med spillestedet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA