x

Happy Mondays genforenet

Happy Mondays genforenet

Der gik 15 år mellem Happy Mondays-pladerne "Yes Please!" og "Uncle Dysfunktional" fra 2007, og nu er der altså atter gået fem år uden nogen nye udgivelser. Ikke desto mindre er Happy Mondays genforenet og tager på Englangs-turné i maj. Om det så er skattesmæk, regningen hos pusheren, der er løbet op eller faktiske kunstneriske ambitioner, der har fået Shaun Ryder og co. til at samle tropperne meldes der ikke noget om. Til gengæld oplyses det, at et andet gammelt Manchester-band, Inspiral Carpets vil fungere som opvarmning på turnéen, der begynder den 3. maj i Newcastles 02 Academy.

Om Manchester-veteranernes seneste album Uncle Dysfunktional" skrev GAFFA's anmelder Kristian Bach Petersen blandt andet: "Ryders tekster vil igen dele vandene, mellem dem, der synes, han er en poet på niveau med Yeats, og dem, der synes han er en vrøvlende idiot. Der er dog stadig guldkorn, som de færreste vil kunne fornægte, såsom titlen på det elektroniske nummer Anti Warhole (On The Dancefloor). Skævt og uskønt, men ikke uden charme."

Ellers har seneste nyt fra Happy Mondays-lejren været at danseren Bez måtte en tur i spjældet i 2010, samt at frontmand Shaun Ryder i september 2011 udgav sine memoirer, der bar titlen "Twisting My Melon".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA