x

Guide: 12 rigtige til en musikalsk superweekend

Guide: 12 rigtige til en musikalsk superweekend

Ugen er så småt ved at gå på hæld, og vanen tro giver vi dig her fredag en guide til weekendens mest spændende koncerter. Der er i skrivende stund billetter til alle koncerter. Derfor nævner vi ikke fredagens udsolgte koncerter med First Aid Kit i Vega eller lørdagens koncert med Rasmus Seebach i Falconer Salen.

FREDAG:

København

Steppeulven, Bremen Teater, klokken 20

Foreningen af Danske Musikkritikere uddeler priser til årets bedste danske navne. Livemusikken levereres af WhoMadeWho, Jonathan Johansson, Michael Møller, Ulige Numre, Wafande, Emma Acs, Boho Dancer og Per Vers og Trentemøller som afterparty dj.

Aarhus

The Pigeon Detectives, Voxhall, klokken 21

Leeds-bandet The Pigeon Detectives er i modsætning til i Storbritannien et ret ubeskrevet blad i Danmark. Gruppen blev dannet i 2004 og fik relativt hurtigt vind i sejlene. 2006 blev således et travlt år for bandet med jobs på de to store engelske festivaler Leeds og Reading, samt support for Kaiser Chiefs. Siden har The Pigeon Detectives haft travlt på scenen og med at skrive sange til deres foreløbig tre album.

Esbjerg

Niels Hausgaard - Love Babe, Tobakken, klokken 19.30

Den altid lune nordjyske troubadour og humorist Niels Hausgaard kan i aften opleves på Tobakken. Showet "Love Babe" er ifølge Hausgaard et forsøg på at ride med på den populærkulturelle bølge, hvor skal handle om kærlighed, forelskelse og pubertet – med et glimt i øjet som sædvanlig. Hausgaard får selskab af Signe Svendsen på scenen.

Herning

Tim Christensen and the Damn Crystals, Fermaten, klokken 21

Tim Christensen har støvet rockguitaren af og giver mere tråd på sit fjerde udspil end på de foregående. Han gør det i samspil med nogle af de live-musikere han har spillet sammen med i flere år. Denne gang har de været så stor en del af processen at de har fået navnet The Damn Crystals.

Roskilde

Lukas Graham, Gimle, klokken 21

Lukas Graham er et af 2012's lovende talenter. Med sit hit "Ordinary Things" og meget omtale i starten af året, blandt andet i GAFFAs guide til 2012's potentielle stjerneskud, bliver det spændende at følge ham i den kommende tid. Hør ham på Gimle i aften.

Vordingborg

Switched On: Keith Canisius + Balloon Magic, Stars, klokken 21

Switched On Tour er en promoveringsturné for bookingbureauet Smash!Bang!Pow!s mindre kendte kunstnere Keith Canisius og Balloon Magic. Keith Canisius var tidligere en del af duoen Rumskib, men har i noget tid lavet musik på egen hånd, lige fra shoegaze til mere psykedelisk pop. Balloon Magic spiller indiepoprock med en snert af The Smiths.


LØRDAG:

København

The Eclectic Moniker, Koncertkirken, klokken 21

Ligesom Lukas Graham var The Eclectic Moniker også at finde på GAFFAs guide til 2012's lovende navne. Med en blanding af drømmende poprockballader og festoplagte numre med en snert af Vampire Weekend bliver Kirken på Blågårds Plads spillet op. Koncerten er en del af dette års Frost Festival.

Aarhus

Jeppe på Bjerget, Aarhus Teater, klokken 16

Denne forestilling er Aarhus Teaters nyeste bud på Holbergs klassiker. Denne gang med Jens Albinus i hovedrollen. Den aarhusianske rockduo PowerSolo har stået for det musikalske akkompagnement med nye kompositioner til lejligheden. Instruktion er foretaget af den tyske Volksbühne-instruktør Milan Peschel.

Postfest, Train, klokken 18

På Train kan man opleve post- støj- og math-rock, når tredje og sidste dag af Danmarks første postrock-festival løber af stablen. Man kan denne aften indtage lige så meget postrock og beslægtede genrer man kan rumme.

Horsens

Middle East Peace Orchestra, Horsens Ny Teater, klokken 19.30

Dette projekt er beviset på at musik kan skabe fred. Denne konstellation byder nemlig på både jødiske og muslimske musikere fra Mellemøsten, der sammen fremfører både klezmer og traditionel arabisk musik. 

Ringsted

Allan Olsen, Ringsted Kongresscenter, klokken 20

Den rutinerede er altid god for en gennemtærsket joke og en bunke humoristiske sange, og lige pludselig stikker han dybt med en tekst, der umiddelbart bare handler om hunden på den villavej, hvor han boede. Allan Olsen optræder denne aften solo med sin guitar, og der er lagt op til en intim og morsom aften.

SØNDAG

Clap Your Hands Say Yeah, Bremen Teater, klokken 20 (billedet)

Brooklyn-indie-gruppen med den karismatiske Alec Ounsworth i front udgav i efteråret det anmelderroste tredje album, "Hysterical", deres første i fire år. Nu gæster de Danmark.
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA