Nyhed

Michael McDonald fylder 60 år

Sangeren med den lyse klare stemme og den kridhvide manke fylder rundt

Det er i dag 60 år siden, at sangeren Michael McDonald blev født i St. Louis, Missouri i USA. Michael McDonald er måske bedst kendt herhjemme for Safri Duos fortolkning af et af hans største solohits, "Sweet Freedom", men er også kendt for mange andre hits både solo og under hans rolle som forsanger i bandet Doobie Brothers.

Michael McDonald medvirkede i lang række bands i sine unge år, før han blev opdaget af folkene i bandet Steely Dan. Her fungerede han som studiesanger og keyboardspiller og var også med på turné. I samme periode blev han optaget i Doobie Brothers på grund af, at gruppens forsanger var blevet syg under en turné. McDonalds medvirken blev permanent, og han udgav fire albums sammen med gruppen, der er at finde i The Vocal Group Hall of Fame. På disse album, er der blandt andre hits som "Takin' It to the Streets", "What a Fool Believes" og "Minute by Minute".

Efter fire album og flere hits i Doobie Brothers besluttede McDonald sig i 1981 for at starte en solokarriere. Først udgav han opsamlingen af sine tidlige numre for så at udgive sit første egentlige studiealbum som solomusiker. Albummet hed "If That's What It Takes" og er mest kendt for hittet "I Keep Forgettin' (Every Time You're Near)". I løbet af 80'erne indgik han i forskellige musikalske samarbejder, der for det meste resulterede i radiohits, som for eksempel hans samarbejde med James Ingram om nummeret "Yah Mo B There", der indkasserede dem en Grammy og samerbejdet med Patti LaBelle om nummeret "On My Own" og i 1987 skrev han på egen hånd nummeret "Sweet Freedom".


Op igennem 90'erne og 00'erne lavede McDonald primært cover-albums som 2003s "Motown", en hyldest til Motown-klassikerne, og "Soulspeak", der indeholder soulnumre McDonald selv har udvalgt. Oveni i disse lidt kommercielle foretagender har Michael McDonald også haft tid til at samarbejde med tidens store indie-navne som Grizzly Bear og Holy Ghost.

Michael McDonald optræder stadig både med et genforenet Doobie Brothers og til soloshows.

Se her en optræden fra 1985 med nummeret "What a Fool Believes":


 

 


ANNONCE