Nyhed

Bob Dylan sælger ud?

Den legendariske protestsanger sælger rettigheder til sjælden live-udgivelse til Starbucks

Bob Dylan lagde fundamentet for sin imponerende karriere som en musikalsk talsmand for borgerrettigheder og andre politiske sager, men på sine ældre dage synes den gamle protestsanger at have slækket på sine principper. Således har Dylan solgt rettighederne til en eksklusiv live-optagelse, der i dag betragtes som én af Dylan ypperligste live-præstationer, til kaffekæden Starbucks.

Albummet ”Dylan: Live At The Gaslight 1962”, der kommer på gaden i USA den 30. august, vil således i de første 18 måneder kun kunne købes i Starbucks butikker.

Live-optagelsen indeholder blandt andet en version af det på det tidspunkt netop skrevne nummer ”A Hard Rain’s A-Gonna Fall” og den formodentlig første live-fremførsel af nummeret ”Don’t Think Twice It’s Alright” nogensinde.


Det er ikke første gang, Dylan har forenet sig med en stor korporation for at promovere sin musik. Sidste år blev et eksklusivt compilation-album således solgt hos lingerigiganten Victoria’s Secret.

Også kunstnere som Alanis Morisette og Joni Mitchell har tidligere skrevet lignende eksklusive aftaler med Starbucks.

HMV Canada har protesteret mod Starbucks monopoliserende praksisform ved at fjerne alle Alanis Morissettes albums fra deres butikker i protest mod hendes samarbejde med kaffekæden.


ANNONCE