x

De bliver store i 2012: Kúra

De bliver store i 2012: Kúra

Den dansk-islandske trio Kúra har netop indspillet de sidste numre på deres kommende plade, der snart er klar til at komme i trykken. Vi har talt med bandet i den anledning, og fordi gruppen er en af de 12 danske kunstnere på GAFFAs liste "De bliver store i 2012". Du kan læse hele interviewet i GAFFA.dks artikelsektion.

Fra klubbeats til støjguitar

Hvad er historien bag bandets opståen og udvikling?

- Kúra begyndte som en duo med Fanney Ósk Thorisdottir (vokal) og Brynjar Bjarnfoss (producer, vokal), som er fætter og kusine fra Island. I sommer blev duoen til en trio, da danske Rasmus Liebst (producer, guitar, vokal) kom med i bandet på fuld tid. Brynjar og Rasmus udgør nu producer-teamet bag alle tracks, og giver desuden modspil til Fanney i form af herrevokal.

Naturbarnet og rock'n'rolleren

I har en meget speciel lyd med elementer fra rocket electronica til 
dub. Hvordan er I nået frem til netop dette udtryk?

 - Det skyldes vores ret forskellige musikalske baggrunde. Fanney er et naturbarn, som er influeret af det rene og æstetisk smukke, Brynjar har altid været inspireret af det dybe og melankolske elektroniske univers, og Rasmus har en mere rocket baggrund med forkærlighed for rockgrupper.

Pladeaktuelle!

Kan I fortælle lidt om jeres debutplade? Hvornår kommer den, og hvad indeholder den?

 - Debutpladen er en minimalistisk krydsning af rock og dyb elektronisk lyd. Vi har bestræbt os på at give pladen en krystalklar kølighed, man kan se sin ånde i. Stemningen er let melankolsk, mens lyspunkter behersket florerer hist og her. Vi har dyrket nogle 80'er-tendenser, så der er drum machine, chorus-pedal og støvet synth på en håndfuld af numrene.

Musikvideoer og festivaldrømme

Hvad kan vi forvente fra jer i 2012? Tager I på turné?

 - Vi har netop sat sidste tone på pladen, så nu er vi i gang med at lave vores live set-up. Hvis alt går efter planen, rammer vi et par festivaler til sommer. Så har vi to nye musikvideoer på vej. Vi har også en god håndfuld numre, der blev til under albummet, og som måske kunne komme på en ep. Det kan da også godt være, at vi går i gang med at lave lidt nyt, hvem ved?

Med disse ord siger vi tak for denne gang, og ønsker tillykke med pladen, samt held og lykke med sommerens livekoncerter.


Fakta

Rasmus Liebst
20 år
Uddannelse:
STX
Hjemby: København

Fanney Ósk Thórisdóttir
20 år
Uddannelse: STX
Hjemby: Reykjavik

Brynjar Bjarnfoss
25 år
Uddannelse: HHX
Hjemby: København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA