Dansk rockveteran hjælper albumaktuel københavnerkvintet

Dansk rockveteran hjælper albumaktuel københavnerkvintet

Man kan næsten høre på bandnavnet, hvor vi er henne genremæssigt, og ganske rigtigt: Freddy & the Phantoms, som er på trapperne med toeren "Shadows Across the Country", trækker væsentlige veksler på tressernes rock. Nærmere bestemt den countryrock, som blomstrede frem i USA med navne som The Flying Burrito Brothers og Poco mod årtiets slutning. Der er dog ikke blot tale om en omgang retrorock, men derimod også et band med noget på hjerte, hvis man skal tro guitarist og sangskriver Frederik Schnoor. Han udtaler i en pressemeddelelse:

"Titlen "Shadows Across the Country" - kan forstås som et billede på en skygge der hviler over samtidens vestlige verden. Som jeg har oplevet det, er der sket en forråelse i vores menneskesyn. At vise medmenneskelighed og være humanistisk tænkende er af flere årsager blevet gjort til adelsmærker for uansvarlighed og idioti".

Albummet følger op på "Leaving the Landscape" fra 2010 , som kun udkom på vinyl, men ikke desto mindre både kastede P4-rotation, en nominering til UMA 2011 og et supportjob for The Eagles af sig.

Orgelveteran på gæstevisit

Man kan ikke sige dansk tresserrock uden samtidig at sige Beefeaters, som med indlemmelsen af Peter Thorup i '66 gav den danske pigtrådsscene et gevaldigt skud amerikansk bluesinspiration. Med fra starten sammen med den senere Steppeulvene-bassist Søren Seirup var organisten Morten Kjerumgaard Reumert, som med sin gæsteoptræden på Freddy og fantomernes nye plade bibringer både orgelklange og rockhistorisk vingesus. Selv siger han:

"Vi bruger tit udtrykket "Guds veje er uransagelige".Det måtte jeg sande, da jeg traf Freddy and the Phantoms. For første gang i mange år følte jeg samme intensitet og musikalske dybde, som i mit gamle band Beefeaters. Da "Phantomerne" spurgte, om jeg ville lægge orgel til et nummer på deres næste udgivelse - et nummer, der fører den udtryksfulde 60´er-musik flot frem til 2012, der var jeg ikke et øjeblik i tvivl. Frederik Schnoors "When the Raven Pecks on your Door" bragte mig for en kort og intens stund tilbage til tiden, hvor grupper som Beefeaters prægede den danske beat-musik. Dengang hvor det ikke var salgstal, men det ægte musiske udtryk, som var i højsædet".

Det nye album byder desuden på en banjo-visit på nummeret "Steamboat Junction" fra guitaristen Paw Eriksen, som tidligere har gjort sig stærkt bemærket i det nyligt opløste Highway Child.

Freddy and the Phantoms anno 2012 består af Frederik Schnoor (vokal og guitar) , Rune Hansen (trommer og backingvokaler), Mads Wilken (bas, backingvokal) Mikkel Nyboe (lapsteel og backingvokal) og Jonas Søndberg (Hammondorgel og backingvokal)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA