x

Ingen Pink Floyd-turné

Ingen Pink Floyd-turné

Pink Floyd, der kortvarigt blev gendannet med både Roger Waters (billedet) og David Gilmour i anledning af Live8-begivenheden, har afslået den anslåede indtægt på 150 millioner dollars, de ville opnå ved at gennemføre en amerikansk turné, oplyser websiden Drowned In Sound.

Gilmour har til The Sun fortalt at bandet ikke er interesserede i at fortsætte deres genforening. ”Vi er blevet tilbudt 150 mio. dollars for at give koncerter i staterne. Det er helt sindsygt – og vi har ikke tænkt os at gøre det. Idéen med Live8 var en engangsforestilling.”

Der har svirret rygter om, at der til Live8-koncerten var en trykket stemning bag scenen mellem Gilmour og Waters. Det var de eskalerende uoverensstemmelser mellem de to, der i starten af 80'erne var en tung faktor bag opløsningen af Pink Floyd. Deres Live8-optræden var første gang de to medlemmer kunne ses sammen på en scene siden dengang.

Gruppens pladesalg er skudt i vejret efter Live8-optrædenen. Gilmour agter imidlertid at give det overskud, han opnår som følge heraf til velgørenhed og opfordrer andre kunstnere i samme situation til det samme: ”Hvis andre kunstnere vælger at donere deres ekstra royalties til velgørenhed, kunne pladeselskaberne måske overtales til at gøre en lignende gestus, og det ville være en bonus.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA