x

Geldof og Bono er glade

Geldof og Bono er glade

De to rock-velgørere, Bob Geldof og U2-sangeren Bono, har erklæret sig som sejrende i deres kampagne for at lægge pres på G8-lederne til at fordoble ulandsbistanden. "Vi gjorde det", udtalte Bono (billedet) til en pressekonference ved mødets afslutning.

Han og Geldof har rost de verdensledere, der var samlet på G8-topmødet i sidste uge i Skotland, for deres vilje til at fordoble bistanden til 50 mia. dollars – en handling, der ifølge sangeren vil kunne redde omkring 600.000 mennesker, der ellers ville dø af hungersnød, malaria og AIDS.

"Verden talte og politikerne lyttede", som Bono formulerede det. De globale Live8-koncerter, der var arrangeret af Geldof, tillige med demonstrationerne tæt ved topmødet, har medvirket til at overtale de rige landes ledere til at forsøge at afhjælpe fattigdommen i Afrika, mener Bono.

Bob Geldof betragter ligeledes topmødet i Gleneagles som "en sejr", og udtaler at "en stor retfærdighed er blevet udført". Bono benyttede lejligheden til at påpege, at politikerne vil blive hængt op på deres løfter: "Hvis de svigter os, vil de få det at føle, næste gang der er valg".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA