x

Bigbang højdepunktet på by:Larms sidste dag

Bigbang højdepunktet på by:Larms sidste dag

Se masser af billeder fra by:Larm i GAFFAs gallerisektion

Den norske branchefestival by:Larm i Oslo sluttede natten til søndag. Cirka 160 bands fra hele Norden spillede korte showcase-koncerter på 30 minutter på 19 spillesteder i det centrale Oslo om aftenen, og der var seminarer og foredrag i dagtimerne. Helt som vi kender det fra eksempelvis Spot i Aarhus og EuroSonic i Groningen, Holland. På by:Larm var der dog mange bands, der spillede flere gange, så man havde flere muligheder for at se dem.

Lørdag nåede GAFFAs udsendte at opleve syv navne, og højdepunktet var veteranerne Bigbang, der i år kan fejre 20 års jubilæum og har otte album på samvittigheden. Gruppen tiltrak et stort publikum, så kirken blev stuvende fuld, og de blev nærmest modtaget som folkehelte, da de indtog scenen. Bandet er en trio med den klassiske opstilling sang/guitar, bas og trommer, og musikken er klassisk rock med inspiration fra især 60'erne og 70'erne, tilsat fine vokalharmonier, der sendte tankerne i retning af Crosby, Stills, Nash & Young.

Forsanger Øystein Grini har en solid rockstemme, er en glimrende guitarist og en karismatisk sceneperformer. Det er oplagt at sammenligne gruppen med Dizzy Mizzy Lizzy, selvom sangene er lidt enklere opbygget og guitarsoloerne kortere og knap så virtuose, og Bigbangs trommeslager Olof Olsen har i øvrigt turneret med Tim Christensen på "Honeyburst"-turnéen. Publikum sang med på de fleste sange, og det forstod jeg godt, for de var meget melodiske, ikke mindst "Wild Bird", der i sin tid også blev et stort hit i hjemlandet. På en festival med fokus på nye, unge bands stjal veteranerne showet.

En million til Bernhoft

Lørdag nåede GAFFA også at høre fine koncerter med norske Highasakite, Bendik, Simen Tangen og Maribel og svenske Anna Järvinen, og kun norske The Avalanche skuffede en smule.

Derudover kan det nævnes, at norske Bernhoft fik det prestigefyldte Statoilstipendium på hele en million norske kroner. Bernhoft har, som det nok vil være en del læsere bekendt, stor succes i både Norge og Danmark, og har i det hele taget masser af vind i sejlene. Og nu kom der så endnu en meget stor fjer i hatten. Tillykke!

Alt i alt var der tale om en helt igennem fin festival, hvor norske Ane Brun og Bigbang og finske Rubik var højdepunkterne for GAFFA, og faktisk ingen orkestre faldt igennem.

Læs reportage fra by:Larms torsdagsprogram, hvor Ane Brun var højdepunktet.

Læs reportage fra by:Larms fredagsprogram, hvor finske Rubik toppede aftenen.

Læs reportage fra by:Larms lørdagsprogram, hvor Bigbang stjal showet.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA