x

Example ser frem til koncert i København

Example ser frem til koncert i København

Den engelske rapper og sanger Example er klar til at lægge det danske publikum ned, når han søndag den 11. marts slår et smut forbi Lille Vega i København. Example har haft stor succes i sit hjemland med sit nye album "Playing in the Shadows". Med en blanding af electronica, dubstep, dance og rap lover Example alias Eliott at give det Københavnske publikum en oplevelse udover det sædvanlige: "My gigs convert people. My live show is full on all the way through. The last 20 minutes is a relentless rave - whoever's on after me is fucked!". Vi har talt med den engelske sanger og rapper i forbindelse med hans visit i Danmark.

Hvordan er det gået i øveren?

Faktisk har vi ikke øvet. Jeg har ikke haft tid til det. Jeg har mit band, og jeg er sikker på, at de har øvet meget. Jeg mener, i november havde vi 20 gigs i England, og når vi kommer til jer, har vi spillet omkring 15 jobs mere. Jeg føler mig meget velforberedt.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?

En masse dansen. Masser af blinkende lygter. Og så bliver det højt. Meget højt. Jeg har spillet på Vega for mange år siden, og det var fedt. Dengang varmede jeg op for Mike Skinner og The Streets. Det bliver vildt at komme tilbage og se, hvor meget alting har ændret sig. Før var jeg fuldstændig ukendt, men det er anderledes nu. Jeg vil gerne gøre et godt indtryk på det danske publikum, så jeg kan komme tilbage engang i fremtiden.

Hvad gør I lige inden, I går på scenen?

Vi har ikke noget fast ritual. Nogle gange laver jeg nogle øvelser for at varme kroppen op. Jeg laver nogle stemmeøvelser, og hvis jeg er lidt hæs tager jeg et shot whisky. Det er godt for stemmen.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

Vi har ikke noget fast. Vi er et stort hold og vi spørger ofte efter alt muligt dumt. Eksempelvis papfigurer, Star Wars-karakterer og andre skøre ting. Når vi rejser rundt i Europa, spørger vi gerne efter lokale specialiteter. En særlig ret, lokal øl eller lignende. Jeg er ret interesseret i det lokale og forsøger så vidt muligt at komme rundt og se de lokale seværdigheder i de byer, vi besøger. Jeg kan godt lide at løbe og dyrke motion, så jeg tror at jeg og min bassist springer i løbetøjet og tager en løbetur rundt i København, når vi ankommer.

Hvad lytter I til i tourbussen?

Det er meget forskelligt. Hvis jeg er i gang med at lave et nyt album, tager jeg en masse demoer med. Jeg spiller dem for bandet og får deres feedback. Jeg lytter til min musik, så ofte jeg kan. Altså kun det nye. Så snart jeg er færdig med et album, lytter jeg aldrig til det igen. Men undervejs vender jeg konstant tilbage og lytter til det. Ellers lytter vi vel til en masse klassikere som Nirvana, Kasabian, Pearl Jam etc. Vi er 14 mand i bussen og hver har sin smag, så det er meget forskelligt, hvad vi lytter til.

Har du en sidste ting, du vil sige til GAFFAs læsere?

Ja kom forbi til koncerten. Jeg kan ikke vente med at komme og spille.

Hør Example's hit her.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA