Nyhed

The Dø til Beta

Undertoner præsenterer The Dø på Beta den 2. maj

Spillestedet Beta indledte i starten af 2012 et projektarbejde med musiksitet Undertoner, hvor en række talentfulde band "showcaser" med koncerter på Beta. Samarbejdet mellem de to er ret naturligt, da Beta fokuserer på nichebands, og Undertoner anmelder smallere bands og genrer, og projektet har fået navnet "Undertoner præsenterer…", og nu kan Undertoner så præsentere den fransk/finske duo The Dø til Beta den 2. maj.

Den finsk/franske duo Olivia Merilahti og Dan Levy udgør bandet The Dø, som gæster Beta i København den 2. maj og, som tidligere nævnt på GAFFA.dk, Train i Aarhus den 3. maj. De mødte hinanden i 2005, hvor de begge var ved at indspille musik til en fransk film. Siden slog de sig sammen og udgav få måneder senere en tre spors ep under navnet The Dø. De fortsatte med at komponere musik til diverse kunstinstallationer, film, teatre og balletter. 

Bandets første album "A Mouthful" udkom i 2008 og kom på førstepladsen på den franske hitliste. De fire første singler fra cd'en var blevet frigivet på bandets Myspace-profil forinden udgivelsen, hvilket havde skabt en del buzz. Dette medførte at bandet hurtigt kom til at spille udsolgte koncerter i Paris, samt at de i 2007 fik mulighed for at åbne festivalen Les Transmusicales de Rennes. Bandets andet album "Both Ways Open Jaws" udkom i 2011. Musikken er kendetegnet ved folk-inspireret indie-rock med små dryp af drømmende pop. Merilathis pigede røst putter sig i Levys grå toner, a la post-shoegaze-rock.

Med sig til koncerten den 2. maj har The Dø en række musikere med til at maksimere lydbilledet, og sikre sig at det bliver noget af en fest på Beta. Undertoners dj's Rullemarie & Bombem, også kendt som Kim "Krea" Elgaard Andersen og Christian Klauber, vil stå for underholdningen mellem bands.


Billetter til koncerten på Beta onsdag den 2. maj kan købes via Betas hjemmeside

Foruden koncerten i København kan The Dø opleves på Train i Aarhus den 3. maj, hvor billetter kan købes via GAFFA Live

ANNONCE