x

Pladebranchen på vej med kopibeskyttede cd’er

Pladebranchen på vej med kopibeskyttede cd’er

Som en del af den fortsatte krigsførsel mod ulovlige MP3-filer arbejder pladebranchen netop nu på højtryk med et system til kopibeskyttelse af cd’er. Systemet vil udnytte forskellen på cd-rom drev og almindelige cd-afspillere til at gøre det umuligt for computere at læse de nye cd’er.

Systemet har været længe undervejs. Allerede for to år siden sendte BMG 130.000 cd’er produceret efter samme formel ud på det tyske marked, men forsøget var en fiasko: Tre procent af forbrugerne kunne ikke spille deres nye cd’er hjemme på stereoanlægget.

De nye cd’er skulle kunne afspilles på "næsten 100%" af alle cd-afspillere, men selvom de så virker perfekt, er der stadig truslen fra hackerne. Kodebeskyttelsen på DVD-skiverne blev brudt næsten med det samme det nye format var på markedet og der er ingen garanti for, at den samme skæbne ikke vil ramme de nye cd’er.

Endelig vil kopibeskyttelsen gøre det umuligt at lave MP3-filer af egne musiknumre og spille dem i sin transportable MP3-afspiller. Og det er langt fra sikkert, at pladeselskaberne juridisk set har ret til at nægte forbrugerne det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA