x

Sonic Youth i Kurt Cobain-film

Sonic Youth i Kurt Cobain-film

Sonic Youth havde deres del af æren for Nirvanas komet-karriere. Det var dem, der anbefalede Geffen Records at signe det støjende unge grunge-band, og dem, der i 1991 tog et meget ungt Nirvana med på en stor, international turné.

Nu medvirker støjrockerne så i indie-instruktør Gus Van Sants "Last Days", der er løst baseret på Cobains sidste dage. Som udgangspunkt skulle bandet blot være "musik-kuratorer" på filmen, men deres rolle voksede sig større, efterhånden som arbejdet skred frem.

Guitarist Thurston Moore påtog sig at rådgive hovedrolleindehaver Michael Pitt i den ædle kunst at spille Kurt Cobain. Og bassist Kim Gordon har sågar en rolle i filmen – som pladeselskabs-leder.

Undervejs er de to Sonic Youth-frontfigurer blevet stærkt imponerede over Pitts evner som musiker. Skuespilleren fremfører to af sine egne sange i "Last Days", og Thurston Moore overvejer kraftigt at signe Pitts band, Pagoda, til sit eget Ecstatic Peace Records.

For instruktør Gus Vant Sant er filmen den tredje i en kategori om tragiske dødsfald fra virkelighedens verden, hvor især forgængeren Elephant – om Columbine-massakren – vakte opsigt. Filmen vandt Van Sant de Gyldne Palmer i Cannes.

Last Days


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA